Konstrakta: Do Eurosonga nisam navikla na toliku količinu pažnje i pozornosti

26.05.2023.

09:14

Autor: Kod nas doma/HRT

Ana Đurić Konstrakta

Ana Đurić Konstrakta

Foto: HTV / HRT

Na zagrebačkom Greencajt festivalu novinar Dorijan Klarić razgovarao je s Anom Đurić Konstraktom. Ova umjetnica široj je javnosti postala poznata kada je 2022. godine s pjesmom “In corpore sano“ osvojila 5. mjesto na Euroviziji.

U razgovoru za HTV-ovu emisiju "Kod nas doma" najprije se osvrnula na odlazak glazbene dive Tine Turner koja je imala velik utjecaj na brojne glazbenike diljem svijeta.


- Ne mogu reći da je utjecala na mene, ali svakako sam joj se divila, njezin karakter u glazbenoj industriji opstao je sve ove godine. Nisam pratila njezin rad nešto posebno, ali svakako je bila bitan lik, priča Konstrakta.

Osvrnula se i na prošlu godinu i njezinu pojavu na Euroviziji koja je izazvala brojne reakcije diljem svijeta.


- Neplanirano mi je to sve došlo, pojavili smo se da se malo ispromoviramo, a završili smo na Euroviziji. Kada podvučem crtu, to je bilo lijepo iskustvo koje nosi jedan dosta drugačiji stil života od onoga koji je do tada bio, priznala je.


Sva pažnja koju je tada privukla na sebe bila joj je, kako kaže, lijepa, ali u isto vrijeme i "teška".


- Nisam do tada bila navikla na toliku količinu pažnje i pozornosti, ali me ni nije nešto pretjerano to uznemiravalo. Lijepo je kad nešto kažeš, da se onda to i čuje. No, istina je da bih taj "business mode" i količinu komunikacije na dnevnom nivou ipak svela na manju mjeru, priča.


Inače, Kontrakta je na Greencajtu bila jedna od govornica.


- Tema je bila koliko umjetnost može pridonijeti podizanju svijesti i potaknuti na neke revolucionarne događaje, rekla je Konstrakta i zaključila da je umjetnost kroz 20. stoljeće dobila ulogu da promišlja društvene okolnosti. 

@hrvatska_radiotelevizija Ana Đurić Konstrakta gostovala je na Greencajtu te za emisiju HTV-a "Kod nas doma" govorila o načinu života nakon Eurosonga. #hrvatskaradiotelevizija #konstrakta #eurosong #pjesma #glazba #song #fyp #zavas ♬ original sound - HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!