Konstrakta: Navikavam se na cijelu situaciju

31.03.2022.

11:50

Autor: Kod nas doma/HTV

Konstrakta, ovogodišnja predstavnica Srbije na Eurosongu

Konstrakta, ovogodišnja predstavnica Srbije na Eurosongu

Foto: Kod nas doma / HRT

Nedavno je održana konferencija povodom skorašnjeg 'Sea Star' festivala koji će se u svibnju održati u Umagu. Između ostalih glazbenika, predstavila se i Konstrakta – ovogodišnja predstavnica Srbije na Eurosongu. Za svoj nastup na Eurosongu, kaže za emisiju , priprema se svakodnevno.

- I prije nacionalnog izbora smo imali svakodnevne pripreme, a sad ulazimo u još veću igru tako da svaki dan ima neka zanimljivost, kaže Konstrakta, koja je napravila pravu malu revoluciju na pop sceni Srbije.

Naime, u samo nekoliko dana nakon pobjede na Beoviziji, njezina pjesma 'In corpore sano' dosegnula je 12 milijuna pregleda. Svojom pobjedom na neki način dala je glas i umjetnicima koji nisu toliko zastupljeni u 'mainstream' medijima.

- Dogodilo se nešto što je zaista 'buknulo' u kratkom vremenu i 'prodrlo' na sve strane, viralno je bilo. Trebamo biti zadovoljni što svi zajedno kao publika imamo kapacitet da vidimo nešto što se možda ne bi očekivalo na takvom mjestu, i da izađemo malo iz tih naših stereotipnih razmišljanja. Ovaj događaj je doista jedna mala podrška vidljivosti onima koji rade nešto možda ne toliko popularno. Možda samo na ovaj način doprinijeli da se malo odmaknemo od mainstreama, kaže Konstrakta.

Konstrakta trenutno uživa ogroman interes javnosti, a kako će to iskoristiti, kaže, pokazat će vrijeme.

- I dalje postoji malo iznenađenje, ali navikavam se na cijelu situaciju i idemo raditi, kaže. Imala je priliku čuti i pjesmu ovogodišnje pobjednice na Dori, Mije Dimšić.

- Jako mi se sviđa njen nastup koji ona sama nosi, i nadam se da ćemo se vidjeti tamo u finalu, zaključuje.

Pogledajte razgovor:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!