Tko je "letovcima" dizajnirao kostime o kojima govori cijeli svijet?

05.05.2023.

18:35

Autor: Ivana Perić/Kod nas doma/A.D./HRT

Let 3 kostimi

Let 3 kostimi

Foto: Kod nas doma/HRT / HRT

Tko je "letovcima" osmislio i dizajnirao neobične i dojmljive kostime koji mnoge podsjećaju na uniforme? O njima govori cijeli svijet, a za to su zaslužne upravo dizajnerice i kostimografkinje Manuela Paladin Šabanović i Lana Letović Perčin.

Ideja se sasvim slučajno "rodila" na Korzu.

- Taj dan Lana i ja bile smo na Korzu. Sasvim slučajno srele smo "letovce", a budući da se znamo godinama, sjele smo s njima piće. Krenula je priča oko pjesme, zajedno smo krenuli maštati i "brainstormati" te smišljati na licu mjesta neke ideje. Tako je pao dogovor i oko kostima, govori Manuela. 


Da s Letom 3 ništa nije jednostavno, potvrdila je i Lana koja je dodala da kod njih uvijek postoje iznenađenja i zanimljivi prohtjevi.

- Bilo je tu uspona i padova, ali uspjeli smo zajedničkim snagama iskombinirati uniforme. Do zadnjeg trena smo ih mijenjali, nadopunjavali..., kaže Lana.


Mrle je u startu iznio želju da se djevojke inspiriraju vojnim uniformama, odnosno šinjelima. - Nakon toga, razigrali smo priču s tkaninama, bojama, printevima, nastavlja Lana. 


Manuela i Lana također putuju u Liverpool, a otkrile su da su ekipi izradile još jedne, identične kostime za Eurosong, u slučaju bilo kakve nezgode koja bi ih mogla snaći.


Što su još otkrile našoj reporterki Ivani Perić u emisiji "Kod nas doma", pogledajte u nastavku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!