17:15 / 30.08.2018.

Autor: T.V./J.R./HRT

Kraftwerk otvorio festival elektroničke glazbe Dimensions

-

-

Foto: - / -

Ljubitelji elektroničke glazbe jučer su stigli u Pulu. Kultni njemački glazbeni sastav Kraftwerk sinoć je nastupio u pulskoj Areni u sklopu svoje 3-D turneje i otvorio festival elektroničke glazbe Dimensions, koji se po sedmi put održava na tvrđavi Punta Christo do 2. rujna.
Ljubitelji elektroničke glazbe jučer su stigli u Pulu. Kultni njemački glazbeni sastav Kraftwerk sinoć je nastupio u pulskoj Areni u sklopu svoje 3-D turneje i otvorio festival elektroničke glazbe Dimensions, koji se po sedmi put održava na tvrđavi Punta Christo do 2. rujna.

Pioniri elektroničke glazbe i jedan od najutjecajnijih glazbenih sastava u povijesti Kraftwerk u povijesni amfiteatar u doveli svoj hvaljeni 3-D show, fuziju koncerta i umjetnosti. Od 1970. godine kada je osnovan, Kraftwerk čvrsto drži kultni status zahvaljujući stalnim inovacijama i eksperimentiranju s robotikom i tehničkim novinama. Njihova futuristička vizija glazbe stvorila je soundtrack za 21. stoljeće, a utjecali su na sve pravce plesne glazbe od hip-hopa do techna.

Istu večer u Areni je nastupio  detroitski house i techno autoritet Moodymann, jazz saksofonistica i skladateljica Nubya Garcia, te Josey Rebelle i Debora Ipekel koji su svojim izborom plesne glazbe zagrijali Arenu.

Od svog osnutka 2012. godine Dimensions je stekao svjetsku popularnost zahvaljujući izboru izvođača koji predstavljaju niz glazbenih pravaca od jazza do techna, a na dugom su popisu imena koja stižu ove godine na tvrđavu Punta Christo od 30. kolovoza do 2. rujna - Jon Hopkins (live), Bonobo (cjelovečernji set), Lena Willikens, Amp Fiddler, Helena Hauff, Detroit In Effect, Nina Kraviz, Batu, Peggy Gou, James Holden & The Animal Spirits, Azymuth & Marcos Valle te Alfa Mist.

Kako je pubilka ocjenila otvaranje petodnevnog festivala elektroničke glazbe Dimensions, provjerila je naša Jana Radić:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!