Kraljica Elizabeta II. propustit će kraljevske vrtne zabave

06.05.2022.

08:15

Autor: Hina/I.B.

Kraljica Elizabeta II. nastavila izvršavati službene dužnosti

Kraljica Elizabeta II. nastavila izvršavati službene dužnosti

Foto: Jane Barlow / Pool via REUTERS

Britanska kraljica Elizabeta II propustit će sezonu kraljevskih vrtnih zabava na kojima će je predstavljati članovi njezine obitelji, priopćila je Buckinghamska palača.

Kraljica ima poteškoća s pokretljivošću, ove je godine propustila brojna događanja, ali je obavljala virtualne obveze i druge dužnosti.

Vrtne zabave počet će se održavati idući tjedan po prvi put u tri godine i važni su događaji u kraljevskom kalendaru jer se one koji su služili svojoj zemlji ili zajednici tada poziva u dom monarha.

- Njezino Veličanstvo Kraljicu predstavljat će drugi članovi kraljevske obitelji na ovogodišnjim vrtnim zabavama, a detalji o nazočnosti bit će potvrđeni u dogledno vrijeme, objavila je Buckinghamska palača.

Kraljica je u ožujku prisustvovala misi zadušnici za pokojnog supruga princa Philipa, vojvodu od Edinburgha.

U veljači je doživjela svoj platinasti jubilej, preboljela je koronavirus, a 21. travnja je privatno proslavila svoj 96. rođendan na imanju u Sandringhamu.

Kraljica je u listopadu prošle godine provela noć u bolnici, a iduća tri mjeseca se pridržavala preporuka liječnika pa je obavljala laganije dužnosti i propustila niz istaknutih događaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!