10:20 / 22.09.2020.

Autor: T.D./Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Krenula jesenska shema Zabavnog programa HRT-a

-

-

Foto: - / -

Zabavni program ove jeseni starta punim jedrima, a novitete i već poznate emisije predstavio je Mario Sedmak, rukovoditelj P.O. Zabave HTV-a, gostujući u emisiji HTV-a "Dobro jutro, Hrvatska".
Zabavni program ove jeseni starta punim jedrima, a novitete i već poznate emisije predstavio je Mario Sedmak, rukovoditelj P.O. Zabave HTV-a, gostujući u emisiji HTV-a "Dobro jutro, Hrvatska". 

Mario Sedmak je rekao kako je za Zabavni program jesenska shema krenula 7.9. kada je premijerno prikazana prva Potjera.

- Jučer je bila prva emisija Kod nas doma, u starom-novom obliku i scenografiji s Barbarom, Ivom i Uršulom u novom studiju. Danas kreće u Svom filmu, četvrtkom je nakon Milijunaša, Puls, rekao je Sedmak.

3.10. počinju Zvijezde pjevaju koje traju do 21.11., a 7 emisija je snimljeno preko ljeta. Emisiju 21.11. radit će se uživo s tim da će se gledatelje uključiti u emisiju da oni odluče tko će biti pobjednik pjevanja.    

Sedmak je istaknuo kako je bilo strašno zbog epidemiološke situacije organizirati snimanja, a na to sve se nadovezao potres.

- Trebali smo u kratko vrijeme promijeniti puno toga. S Večernjakovom ružom koja je bila drugačija, s Porinom, a onda smo krenuli s našim emisijama. Tri emisije Milijunaša su izašle bez publike, tako će biti i dalje, rekao je Sedmak.

- Milijunaš neće imati publiku i joker pitaj publiku, nego će imati joker znalca. To su tri najbolja igrača od prošle godine i oni su za natjecatelje puno pouzdaniji. Zvijezde pjevaju smo snimali nažalost s relativno manjim brojem publike. Publika je uz žiri odlučivala koji parovi idu dalje, dodao je.

Sedmak je rekao kako je ekipa urednika gledala za emisiju Volim Hrvatsku, kako su to vani rješavali.

- Za emisiju Volim Hrvatsku publika je bitan faktor. Mi smo imali skoro 160 ljudi u studiju koja je radila i držala atmosferu uz natjecatelje i braću Navojec. Publika je u drugom studiju, u Bajsiću. Oni prate i znaju što se događa u Studiju 10, a preko Skype-a njihove likove smo stavili u velike LED-ove, tako da ćemo imati reakciju - deset za jednu i deset za drugu ekipu. Nije loše ispalo, imamo tu atmosferu i dobili smo nešto novo što nismo vidjeli, rekao je Sedmak. 

Mario Sedmak je istaknuo kako je korona uzrokovala da se neki formati preoblikuju.

- Sve je bilo u dogovoru s BBC-jem kad su u pitanju Zvijezde pjevaju ili što se tiče Milijunaša. Nadam se da će gledatelji uživati u novim promjenama jer ti formati koji su godinama isti, više neće biti takvi, rekao je.  Danas kreće snimanje 5. com s Danijelom, nakon filma sa zanimljivim gostima.

- I tu su neke promjene, ići ćemo bez publike u nešto skromnijem izdanju, ali s atraktivnim gostima.  5. com s Danijelom je pogodilo svoj cilj. To je urbana publika koja ostaje duže budna, rekao je Sedmak. Mario Sedmak je rekao kako Zabavni program ima i dalje svoje projekte.

- Ove nedjelje je bila Dodjela nagrade OPG-a, bila je i Zlatna igla. Vjerojatno će s eto ponoviti iduće godine, vidjet ćemo kakvi će uvjeti biti. Siguran sam u svoju uredničku ekipu da što god bude da što će se god dogoditi da ćemo pronaći rješenja da što bolje formate prikažemo gledateljima i da oni budu zadovoljni, zaključio je Sedmak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!