22:20 / 19.02.2018.

Autor: Hina/T.V.

Kries promovira novi album

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kries od 2003. godine djeluje na hrvatskoj i svjetskoj world music sceni, a inspiraciju pronalazi u tradicionalnim pjesmama, slavenskoj mitologiji, dinarskim ritmovima i zvukovima mediteranskih glazbala.
Hrvatski etno bend Kries u petak, 23. veljače, promovirat će svoj novi album Selo na okuke u zagrebačkom Boogaloo Clubu, najavio je organizator koncerta.

Kries od 2003. godine djeluje na hrvatskoj i svjetskoj world music sceni, a inspiraciju pronalazi u tradicionalnim pjesmama, slavenskoj mitologiji, dinarskim ritmovima i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem zaslužili su epitet najaktivnijih i najatraktivnjih predstavnika world music scene s ovih prostora, što potvrđuju i recenzije inozemnih glazbenih kritičara koji za Kries imaju samo riječi hvale.

Recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija hvale njihove albume i koncerte, a energična scenska pojava osigurala im je uspjeha kod publike širom svijeta. Osim u Hrvatskoj, Kries je nastupao na solo koncertima i festivalima u Austriji, Češkoj, Irskoj, Škotskoj, Kanadi, Mađarskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Engleskoj, Maleziji i Indoneziji (Sziget Festival, United Islands, Colours of Ostrava, Rainforest World Music Festival, Celtic Connections, Balkan Fever, RTE, Roots&Blues, Druga Godba).

Selo na okuke treći je Kriesov album, a nasljednik je Kocijana i Ivo i Mara. Kroz kombinaciju modernog i rustikalnog, glavni autor Kriesa Mojmir Novaković s ostatkom benda napravio je album s devet novih pjesama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!