Krila Kvarnera organiziralo dane otvorenih vrata

08.10.2022.

22:26

Autor: Ivana Perić/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Krila Kvarnera organiziralo dane otvorenih vrata

Krila Kvarnera organiziralo dane otvorenih vrata

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

Zrakoplovno društvo Krila Kvarnera organiziralo je dane otvorenih vrata kako bi neke razuvjerilo da letenje nije strašno, a zaljubljenicima omogućilo da se približe nebeskim visinama. Zainteresirani su tako mogli vidjeti skokove padobranom, letenje različitim modelima aviona, ali i upisati tečaj.

Zanimljivi prizori danas i na pisti i na nebu iznad Grobnika. Makete, avioni, padobranci, zmajevi. Zahvaljujući Zrakoplovnom društvu i Jedriličarskom klubu "Krila Kvarnera" koji su za građane otvorili svoja vrata.

- Otvorili smo prvenstveno da građanima Rijeke i okolice pokažemo zrakoplove, opremu, što imamo i da im pokažemo kojim se zrakoplovnim sportovima kod nas mogu baviti, rekao je Marko Herak, JD "Krila Kvarnera".

Dvadesetak aviona plijenilo je pozornost posjetitelja. Ako ste se ikada pitali kakav je to osjećaj sjesti za palicu aviona, e to možete osjetiti danas na Grobničkom sportskom aerodromu gdje traju dani otvorenih vrata. Današnji je događaj, koji nije prvi takav, namijenjen svakomu tko se želi upoznati s ljepotama letačkog sporta. A ulaz na sportski aerodrom Grobnik posve je besplatan.

- Bit će demonstracija letenja, zmajarenje, padobraniski skokovi, letenje avionom i moći će se pogledati avioni, moći će se i uči u Asanov, rekla je Jasminka Žeželić, ZD "Krila Kvarnera".

Uživaju svi naraštaji - i veliki i mali!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!