14:55 / 27.12.2019.

Autor: M.Š./HRT

Ksenija i Saša otpjevali - recepte

Foto: Renato Branđolica za HRT

Foto: Renato Branđolica za HRT

Foto: - / HRT

U ovotjednom izdanju talk showa Daniela Trbović ugostila je pjevačicu i nastavnicu glazbe Kseniju Erker te radijskog voditelja, jednog od članova prvog hrvatskog boy banda, Sašu Lozara.
U zabavnom talk showu 5.com s Danielom ni ovoga petka nije bilo dosadno.  Naime, Daniela Trbović ugostila je pjevačicu i nastavnicu glazbe Kseniju Erker te radijskog voditelja, jednog od članova prvog hrvatskog boy banda, Sašu Lozara.

- Božić je iza nas, Nova godina ispred nas. Volite li ovo blagdansko ozračje, prejedanje, uživanje?, upitala je goste Daniela.

- Ova boja kose ne zahtijeva kompleksne odgovore, našalio se Saša i nadodao da to jako voli, pogotovo druženje, izlaske s obitelji, baš kao pravi obiteljski čovjek.

- Strašno volim blagdane, pogotovo Badnjak i Božić koji su mi uvijek bili važniji od Silvestrova i Nove godine. Jako me to veseli i istini za volju već negdje 2., 3. prosinca dobijem temperaturu pitajući se hoće li se sve stići, imamo li sve i to je neko moje veselje koje sam zadržala kroz godine, objasnila je Ksenija.


Foto: Renato Branđolica za HRT

- Pa ti si se došla odmoriti u emisiju, konstatirala je Daniela, a Ksenija nadodala: - Pa ja tako volim da ti mene pozoveš u emisiju, dolazim stalno u tvoje emisije, no sad sam razočarana jer tu imamo posluženu samo vodu, a do sada je uvijek bilo neko vino, komentirala je glazbenica.

- Sljedeće godine uvest ćemo onda pjenušac iz naših prisavskih podruma, našalila se Daniela. Voditeljicu je zanimalo rade li gosti za Novu godinu.

- Radim, odgovorio je Saša.

- Mislim na radiju ili zarađuješ pare, našalila se Daniela.

- Zarađujem tu i tamo, odgovorio je i nadodao - U podne sam u Medulinu, na dočeku u ponoć u Motovunu i to je prva radna Nova godina od kada pjevam, što je, vjerujem, pokazatelj da dobro radim, pojasnio je.

- Ajme prekrasno, istarska fantazija, nadovezala se Ksenija i dodala - Ja spadam u te žalosne pjevače, kako je Arsen rekao. Dok sam bila mlada i lijepa, još su me zvali, malo te gledaju pa dobro, no zadnjih nekoliko godina slavim s Grašom. Di on pjeva, ja tam idem.

S obzirom na to da joj je kuhanje jedna velika ljubav, baš kao i glazba, Ksenija se pohvalila i novim angažmanom. Naime, kuha u emisiji Kod nas doma.

- To mi je jako drago i veliko veselje jer imam puno recepata koje želim pokazati pa se nadam da će mi to pomoći da izdam malu knjižicu, malu kuharicu.

- Što ćeš povezati? Glazbu i recepte?, upitala je Daniela.

- Zamislila sam da recepte vežem uz druženje. Nekih petnaestak, dvadesetak recepata vezati za ljude koji su me zadužili u vezi glazbe na način da prikažem što sam im skuhala i ponudila kad su bili kod mene doma, a onima koji nisu bili kod mene, što bih im napravila i ponudila. Tako bih im zahvalila i pokazala koliko su utjecali na mene, objasnila je.

- Kad me ovako gledaš, koje jelo ti ide uz mene? Svinjetina?, zanimalo je Danielu.

- Pašteta koju donesem na HRT kad dolazim, odlično ti odgovara, komentirala je Ksenija.

- Misliš na ovaj dio oko očiju?, upitala je Daniela.

- Unutra ima konjaka, a vidim da ti u zadnje vrijeme voliš takve recepte, našalila se Ksenija.

- Pa lijepo smo se počastile i načastile, nadodala je Daniela.


Foto: Renato Branđolica za HRT

Prisjetili su se i Sašina natjecanja na Turbo limach showu na kojem mu je glavna konkurentica bila Renata Sabljak.

- Mrzio sam Renatu Sabljak te godine. Dobila me u finalu, a glavna je nagrada bila kompjuter koji sam jako želio. Kad ga je osvojila, rekla mi je da joj taj kompjuter niš ne znači. Znači ono..., objasnio je.

S obzirom na to da su sjajni glazbenici, Daniela im je, u sklopu izazova, ponudila da otpjevaju - recepte. Ksenija je otpjevala recept za sarmu na refren svoje pjesme Ti si moja inspiracija, a Saša recept za makovnjaču na refren pjesme 365.

- Maestralni ste, komentirala je - Vas ništa ne može iznenaditi, mislila sam da ćete nagaziti na minu.

- Ako napišem knjižicu, zvat ću Sašu da otpjeva sve recepte! Sjajno, sjajno, konstatirala je Ksenija. No to nije bio jedini izazov. Uz pomoć našeg Ante Gele pogađali su pjesme na temelju jedne odsvirane fraze, a potom ih i otpjevali. Daniela je zamolila Kseniju da objasni što točno misli pod tim da je 3D žena.

- Dobra, debela i duhovita, objasnila je glazbenica te nasmijala sve u studiju.

S obzirom na to da je 2019. na izmaku, voditeljicu je zanimalo kakvi su planovi gostiju za iduću godinu.

- Nova pjesma izlazi u drugom mjesecu, a zvat će se Vrijeme. To je jedna plesna poslastica s Peggyjem Martinjakom i hommage mojoj omiljenoj glazbenoj eri, našoj muzici devedesetih, rekao je Saša.

- Moj je plan da doživim tu Novu godinu, našalila se Ksenija i dodala - Ne spremam ništa novo, no bavim se već dosta godina poezijom, radim Arsena jednu priredbu, Dragu Britvića jednu priredbu i toliko uživam u tome, objasnila je.

Za dobru atmosferu u studiju pobrinuli su se, kao i uvijek, Ante Gelo i naši prisavski dječaci koji su sa Ksenijom otpjevali Inspiraciju, a sa Sašom hit Budi.Ako ste propustili, emisiju možete pogledati na našoj multimedijskoj platformi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!