13:02 / 10.10.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Kuba izdala poštansku marku s Castrovim likom

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

Foto: - / -

Marka koja vrijedi 90 centima u gornjem dijelu prikazuje oca kubanske revolucije iz 1959., a u pozadini je zastava te otočne države.
Gotovo dvije godine nakon smrti Fidela Castra kubanska pošta je pustila u optjecaj poštansku marku s njegovim likom.

Marka koja vrijedi 90 centima u gornjem dijelu prikazuje oca kubanske revolucije iz 1959., a u pozadini je zastava te otočne države. U donjem je dijelu prikazan Trg revolucije u Havani.

Riječ je o prvoj poštanskoj marki s likom Fidela Castra od njegove smrti, 25. studenoga 2016., piše na internetskoj stranici Ministarstva komunikacija.

Poštanska marka puštena je u optjecaj u istočnoj regiji Manzanillo i dio je ceremonije obilježavanja 150. godišnjice početka borbe za neovisnost Kube od Španjolske 10. listopada 1868., stoji na stranicama ministarstva.

U povodu spomenute ceremonije i druge kubanske povijesne ličnosti dobile su marke. Među njima je borac za neovisnost Carlos Manuel de Cespedes te revolucionari i borci Frank Pais, Camilo Cienfuegos i Ernesto "Che" Guevara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!