09:53 / 04.06.2020.

Autor: I.D./HINA

Kuhajući u karanteni osmogodišnjakinja postala viralna zvijezda

Foto: Rsi News/Twitter

Foto: Rsi News/Twitter

Foto: - / -

Nisam mogla ići van pa sam počela pomagati mami i tati u kuhanju i zavoljela sam kuhanje, rekla je djevojčica za agenciju dpa.
Osmogodišnjakinja koja se tijekom karantene u Mjanmaru zbog Covida-19 borila protiv dosade pomaganjem roditeljima u pripremi večere, postala je viralna kuharska zvijezda.


- Sve o koronavirusu

Video snimke Moe Myint May Thu koja priprema tradicionalna jela s kuharskom kapom na glavi privukle su stotine tisuće pregleda na TikToku.

- Nisam mogla ići van pa sam počela pomagati mami i tati u kuhanju i zavoljela sam kuhanje, rekla je djevojčica za agenciju dpa.

Škole su bile zatvorene kako bi se spriječilo širenje novog koronavirusa pa je mala kuharica provodila do tri sata dnevno u kuhinji.

Vijest o mladoj kuharici ubrzo su se proširile po društvenim mrežama, a prenijele su je i mnogi svjetski mediji.

Njezino omiljeno jelo je Mohinga, riblja juha s rižinim rezancima koja se u Mjanmaru jede za doručak, a također se usavršila u pripremanju goveđeg gulaša, svinjskih rebarca i pečene žabe.


Uz pomoć svoje obitelji osmogodišnjakinja prodaje i dostavlja jela po cijeni od 10.000 kjata (otprilike 50 kuna) i planira potrošiti novac na štene koje će praviti društvo njezinom pomerancu.

Moe Myint May Thu postala je poznata krajem travnja kada je njezina majka, kraljica ljepote Honey Cho, podijelila video snimku djevojčice kako priprema pikantne kozice s desecima tisuća svojih pratitelja. U početku kulinarske karijere maloj kuharici pomagala je mama, ali brzo postaje samostalna.

- Sad već mogu sama skuhati većinu jela, kazala je Moe.
Foto: Southeast Asia Globe/Twitter

Foto: Southeast Asia Globe/Twitter

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!