12:10 / 26.06.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Kuhinja na ulici

-

-

Foto: - / -

Brežice će tri dana biti nezaobilazna gastronomska postaja u Sloveniji, festival za sve koji žele dobru hranu, sjajnu atmosferu i druženje na otvorenom.
U Brežicama se već petu godinu zaredom održava Kuhinja na ulici. Riječ je o gastronomskoj manifestaciji na kojoj se predstavljaju najbolji restorani i kuhari iz Slovenije, a ove im se godine pridružio i jedan iz Hrvatske.

Neka imena poput Mete Repovž, Janeza Bratovža, Jorga Zupana, Damjana Finka, Roberta Gregorčiča, Luke i Marka iz Galerije okusa već su poznata hrvatskoj publici kao i renomirani kuhar iz zagrebačkog NOEL-a Goran Kočiš.

U tri dana Brežice postaju nezaobilazna postaja za sve koji žele dobru hranu, sjajnu atmosferu i druženje na otvorenom.

Jest će cijela ulica

Program Eat the street počinje u srijedu 27. lipnja u 14 h. Restorani
Majmun, Gmt Foodtruck i DBurgers foodtruck prezentirat će najbolje s roštilja. Dočarat će pravi štih londonskih i kalifornijskih street food manifestacija a večer će biti popraćena probranom glazbom.

U petak na Domaće je domaće stara tradicionalna jela spravljat će se na moderan način a predstavljat će ih kuhari iz Posavske i Dolenjske regije: Gostilna Repovž, Oštarija, gostišče Kapušin, Stara gostilna Krulc, Trilučke, Gostilna Šempeter, Restavracija Otočec i Mestna čajnica Josipina.

Program predviđen za petak je ležernog karaktera i započinje u 17 h,  usmjeren je na ugodno druženje, glazbu, uživanje u svježe pripremljenim jelima i piću s prijateljima.

Treći, zadnji dan festivala je subota 30. lipnja. Program nazvan Posljednja večera  počinje u 15 sati a sudjeluju NOEL iz Zagreba, Atelje iz Ljubljane, Restavracija JB, Hiša FINK, Jezeršek, KUCHA Madre, Mojmir Šiftar, Galerija Okusov, NONBIRI Japonska kulinarika i Lepa žoga.

Namjera organizatora je da se ljudi opuste, zabave i prepuste gurmanskom hedonizmu te odu sretni i zadovoljni jer su iskusili nešto uistinu dobro. Gosti kuhari predstavit će moderne inovativne delicije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!