Kultni bend The Cult u lipnju ponovno na Šalati

29.03.2023.

13:26

Autor: Hina/HRT/V.M.

The Cult u Zagrebu 2017.

The Cult u Zagrebu 2017.

Foto: DarioZg / Shutterstock

Točno šest godina nakon nastupa na krcatoj Šalati, legendarni bend The Cult u petak 30. lipnja 2023. ponovno dolazi u isti prostor na otvorenom u sklopu velike turneje koja ih na krilima novog abuma Under The Midnight Sun vodi po Europi, izvijestila je agencija LAA.

Aktualni jedanaesti album potvrđuje da su The Cult kultno ime rocka, a mediji se slažu u tome.

Metal Planet Music novi album koji opisuje svijet oko nas naziva trijumfalnim dok Ghost Cult Mag kaže da njime bend potvrđuje da je vrhunski.

Ultimate Classic Rock hvali osam pjesama i vječni fenomen gitara Billyja Duffyja i baritona pjevača Iana Astburyja.

Louder Sound kaže da se Cult vraća najboljojverziji sebe, a Pop Matters da Under The Midnight Sun spada u ključne albume benda.

Kao jedan od najvećih hard rock bendova svih vremena The Cult su gradili povijest žanra i upisali se u glazbene enciklopedije sa singlovima poput She Sells Sanctuary, Rain, Fire Woman, Sweet Soul Sister ili Lil Devil, Wild Flower.

Veliki open-air spektakl na Šalati bit će prilika za proći kroz četiri desetljeća karijere jednog od najboljih rock bendova i miljenika domaće publike.

The Cult su osnovani 1983. godine i u svega nekoliko sezona postali globalna senzacija predvođeni karizmatičnim Ianom Astburyjem, jednim od najprepoznatljivijih figura rock glazbe, a četiri kultna albuma zacementirala su njihove pozicije u glazbenim enciklopedijama. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!