LADO na Mažurancu

16.09.2021.

21:43

Autor: T.V./HRT

LADO na Mažurancu

LADO na Mažurancu

Foto: HTV / HRT

Ansambl LADO koji od svog osnutka djeluje i radi u službenoj zgradi u parku Mažuranac ostvario je svoju dugogodišnju želju i pokrenuo vlastiti festival. Prigodnog naziva "LADO na Mažurancu" cilj je predstaviti sugrađanima bogatu tradicijsku baštinu uz radionice pjesme, plesa i tradicijskih glazbala, filmove, izložbe i koncerte. 

Festival "LADO na Mažurancu“ prvi je festivalski projekt Ansambla LADO kojim se želi revitalizirati područje parka Mažuranca kroz kulturnu ponudu jedinog profesionalnog folklornog ansambla u Hrvatskoj te s građanima i posjetiteljima Zagreba ispratiti ljeto i dočekati jesen na otvorenome.

Cilj je pretvoriti festival u jedno od rujanskih događanja u glavnome gradu kojim bi se, kroz nastupe, projekcije, prezentacije i radionice posjetitelji festivala upoznali s dugim i plodonosnim djelovanjem ove jedinstvene kulturne ustanove.

Za vrijeme festivala, 16. i 17. rujna 2021., LADO će građanima, posjetiteljima i turistima kroz suradnju s drugim institucijama i umjetnicima pokazati djelić svog umjetničkog izražaja. Ulaz je slobodan uz poštivanje svih epidemioloških mjera prema uputama nadležnih institucija.

Projekt je podržala i Turistička zajednica grada Zagreba, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!