20:41 / 14.01.2021.

Autor: Hina/V.G.

Lady Gaga i Jennifer Lopez će pjevati na Bidenovoj inauguraciji

Foto: Ilustracija/Pixabay

Foto: Ilustracija/Pixabay

Foto: - / -

Inauguracija pod motom "ujedinjene Amerike" bit će drugačija od svih dosadašnjih. Organizatori i gradonačelnica Washingtona pozvali su Amerikance da ostanu doma.
Pop zvijezde Lady Gaga i Jennifer Lopez nastupit će na inauguraciji američkog predsjednika Joea Bidena 20. siječnja u Washingtonu, u posebnom ozračju pojačane sigurnosti zbog covida-19 i nakon nasilja pred zgradom Kongresa, objavio je u četvrtak Bidenov tim. ➡️ Gradonačelnica Washingtona traži strože sigurnosne mjere za inauguraciju
➡️ Bidenov tim otkrio detalje inauguracije

Lady Gaga
će otpjevati američku himnu na stubama parlamenta, Jennifer Lopez će zatim izvesti "glazbeni performans", priopćio je organizacijski odbor.

Obje su u kampanji podržale Bidena, a Lady Gaga koju novi predsjednik naziva "velikom prijateljicom" već je pjevala na njegovom posljednjem skupu. Kada je bio Obamin potpredsjednik zajedno su radili u kampanji za borbu protiv seksualnog uznemiravanja.

Inauguracija pod motom "ujedinjene Amerike" bit će drugačija od svih dosadašnjih. Organizatori i gradonačelnica Washingtona pozvali su Amerikance da ostanu doma i prisegu prate virtualno zbog rekordnog broja umrlih posljednjih dana od covida-19.

Polje zastava bit će postavljeno u dijelu National Malla, goleme esplanade nasuprot Kongresa na kojoj se nalaze muzeji i spomenici. Zastave će predstavljati američke građane koji neće moći doći na prisegu, pojašnjava Bidenov tim. 

Inauguracija će se odvijati uz pojačane mjere sigurnosti, nakon napada na Kongres Trumpovih pristaša 6.siječnja koji su prosvjedovali protiv Bidenove pobjede. Pentagon je odobrio raspoređivanje 20.000 pripadnika Nacionalne garde.

Nakon svečanosti, Joe Biden će otići na Nacionalno groblje u Arlingtonu s trojicom svojih prethodnika Barackom Obamom, Billom Clintonom i Georgeom W. Bushom gdje će položiti vijenac na grobu neznanom junaku i pozvati građane na jedinstvo.

Navečer će glumac Tom Hanks voditi specijalnu emisiju koju će prenositi glavne američke televizije s brojim glazbenim gostima među kojima i Justin Timberlake.

Aretha Franklin je 2009. pjevala na prvoj prisezi Baracka Obame, kao i Bruce Springsteen, U2, Shakira i Stevie Wonder. Četiri godine kasnije kada je Obama ponovo izabran himnu je otpjevala Beyonce.

Donald Trump se 2017.morao zadovoljiti manje poznatim umjetnicima, u čijim krugovima nije omiljen. Najavio je da neće doći na Bidenovu prisegu 20. siječnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!