Legrad - hodočašće za grafitere

01.05.2019.

19:03

Autor: Andrijana Gregur/E.L.S./HRT

default error photo
Graffiti Runch u Legradu danas je mjesto susreta gdje će nastajati bojom ispisane pozitivne priče najpoznatijih svjetskih grafitera.
Na ušću Mure i Drave, u Legradu, nalazi se jedno od najpoznatijih okupljališta grafitera iz cijeloga svijeta - Graffiti Runch. Dolaze onamo od svjetski proslavljenih grafitera pa do onih koji se tek žele okušati u toj vrsti umjetnosti.

Hana i Alba studentice su Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba. Alba je već prije izrađivala grafite, a Hani je to prvi put. Stvara lik koji se isprepleće oko drveta.

Zanimljive motive bira i Dino. Ovo mu nije prvi grafit. Traži sebe, kaže, proba sve, a likovi mu pašu najbolje pa to i razrađuje.

Ovo je projekt Deska Kreativne Europe koji djeluje u sklopu Ministarstva kulture.

Na neki način smo donijeli jedan mali dašak Europe da tako kažem, potičući suradnje i razmjene znanja između mladih i etabliranaih umjetnika - kaže Anera Stopfer, Desk Kreativne Europe.

Graffiti Runch u Legradu danas je mjesto susreta gdje će nastajati bojom ispisane pozitivne priče najpoznatijih svjetskih grafitera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!