Let 3 na traktoru do Liverpoola

12.02.2023.

13:11

Autor: HRT

Let 3 pobjednik je Dore 2023

Let 3 pobjednik je Dore 2023

Foto: Renato Branđolica / HRT

U opatijskoj sportskoj dvorani "Marino Cvetković" sinoć je održan izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije - Dora 2023. Zbrojem glasova stručnoga žirija te gledatelja i slušatelja HRT-a pobijedio je Let 3 s pjesmom "Mama ŠČ!". Ekstravagantan i nekonvencionalan Let 3 na Doru je došao na traktoru. Grupa maškarana iz Lovrana, zamaskirala se u njih i ispratili su ih do ulaza u dvoranu.

Mrle: Pjesma je tipična naša


- Pjesmu nismo radili za Doru niti za Eurosong nego za Let 3. Pjesma je tipična naša, ali s obzirom na antiratni duh i tematiku mislili smo da bi je bilo dobro prezentirati na Dori, rekao je Damir Martinović - Mrle u svom prvom obraćanju javnosti na konferenciji za novinare u Opatiji netom nakon pobjede na Dori.


Naglasio je kako pobjedu nije očekivao, a iza sebe su imali cijeli tim ljudi koji su im pomogli da dođu do pobjede. Kazali su da su svjesni da ih čeka puno posla kako bi Hrvatsku što bolje predstavili na Eurosongu u Liverpoolu.

Štengl: Ova Dora bila je drugačija od svih dosadašnjih


Urednik projekta Dora, Tomislav Štengl rekao je na tiskovnoj konferenciji kako zahvaljuje cijeloj ekipi koja je radila na projektu "Dora".


- Ovdje je uložen izniman napor i trud, kazao je.


Dodao je kako misli da je ova Dora bila malo drugačija od svih dosadašnjih, pa su u tom duhu i pobjednici drugačiji. Čestitao im je i istaknuo kako misli da je pobjeda pjesme "Mama ŠČ!" odličan izbor za Liverpool.

Galerija
Let 3 je pobjednik Dore 2023., Foto: Renato Branđolica/HRT
Let 3 je pobjednik Dore 2023., Foto: Renato Branđolica/HRTLet 3 je pobjednik Dore 2023., Foto: Renato Branđolica/HRTLet 3 je pobjednik Dore 2023., Foto: Renato Branđolica/HRTLet 3 je pobjednik Dore 2023., Foto: Renato Branđolica/HRTLet 3 je pobjednik Dore 2023., Foto: Renato Branđolica/HRTLet 3 je pobjednik Dore 2023., Foto: Renato Branđolica/HRTLet 3 je pobjednik Dore 2023., Foto: Renato Branđolica/HRTLet 3 je pobjednik Dore 2023., Foto: Renato Branđolica/HRTLet 3 je pobjednik Dore 2023., Foto: Renato Branđolica/HRTLet 3 je pobjednik Dore 2023., Foto: Renato Branđolica/HRTLet 3 je pobjednik Dore 2023., Foto: Renato Branđolica/HRTLet 3 je pobjednik Dore 2023., Foto: Renato Branđolica/HRT

Tony Cetinski u show programu Dore


Voditelji Dore 2023 bili su Mirko Fodor, Mario Lipovšek Battifiaca i Marko Tolja. 

Publiku je, u stanci tijekom glasanja publike i žirija, zabavljao Tony Cetinski. I sam je nastupio i pobijedio na Dori 1994. s pjesmom "Nek ti bude ljubav sva".

Prestižnu statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala uručila im je prošlogodišnja pobjednica Dore Mia Dimšić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!