Lisinski pleše pod maskama

16.02.2021.

12:36

Autor: Dnavnik HTV-a/HRT

Lisinski pleše pod maskama

Lisinski pleše pod maskama

Foto: Dnevnik HTV-a / HRT

Tradicionalan maskenbal "Lisinski pleše pod maskama" ove godine se održava ispred Koncertne dvorane. Na njemu je bila i novinarka Antonia Ćosić. 


Na ovogodišnjem posve drugačijem maskenbalu prikupljaju se donacije za obnovu potresom teško oštećene Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku. 


Tradicionalna manifestacija Lisinski pleše pod maskama time je dodala još nešto novo u "novo normalno". U što god da su se okupljeni maskirali, ispod maske je ostalo pravo lice humanosti jer nema ljepšeg od pomaganja onima kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija. Glazbena škola Frana Lhotke u Sisku, od milja zvana kuća glazbe i ljubavi, drugi je dom 360 učenika i 40 učitelja, dom bez kojeg su tako naglo ostali u potresu krajem prošle godine. 


Početkom siječnja pokrenuta je "crowdfunding" kampanja pod nazivom #Zajednozaglazbenu.


Prvi put Lisinski pleše pod maskama ispred glavnog ulaza, a maskirane zagrijavaju rock i pop hitovi u izvedbi Davora Šterna s grupom Superstary. Tu su i Zagrebačke mažoretkinje te žongleri, hodači na štulama i klaun kolektiva Cirkorama. Ovo je jedan od rijetkih događaja na kojem nas maske doista vesele!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!