Ljetna shema HTV-a

21.06.2022.

15:15

Autor: HRT Komunikacije

Zgrada HRT-a

Zgrada HRT-a

Foto: HRT / HRT

U ponedjeljak, 20. lipnja počela je ljetna shema HTV-a koja će trajati do 18 rujna. Zabavite se ovog ljeta uz bogat programski sadržaj.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Na Prvom programu tijekom ljeta prenosit ćemo otvorenje Dubrovačkih ljetnih igrara, koncert iz Vela Luke u čast Olivera (29. srpnja), Splitski festival, te zatvaranje Pula film festivala.

Tradicionalno ćemo popratiti i važne manifestacije poput otvaranja Đakovačkih vezova i Vinkovačkih jeseni, Festivala Kajkavskih popevki te Večeri dalmatinske šansone.

Dnevni program obilovat će dokumentarnim i igranim filmovima, a popodne je rezervirano za uspješni hrvatski sitcom "Odmori se, zaslužio si".

U prime timu, u 21 sat emitrat ćemo spektakulrane dokumentarce te svjetske hit serije: BBC-ijev Sanditon, adaptaciju nikad dovršenog književnog djela Jane Austin te seriju Hotel Portofino, obiteljsku dramu koja se događa dvadesetih godina prošlog stoljeća, nakon prvog svjetskog rata u malom mjestu Portofino pokraj Genove. Važno je naglasiti da ćemo uživati u prizorima poznatog ambijenta jer je serija snimana na području Opatije, Lovrana i Istre.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Krajem lipnja prenosit ćemo Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Budimpešti i vjerujemo uživati u igri naše vaterpolo reprezentacije!

Sredinom srpnja selimo u SAD odakle budno pratimo događaje na Svjetskom prvenstvu u atletici. Prenosit ćemo i Judo Grand Prix, a kraj srpnja rezerviran je za ATP Umag.

Početkom kolovoza moći ćete gledati utakmicu UEFA Superkupa te Play off Lige prvaka. Na Europskoj smotri sportova u kolovozu pratit ćemo veslanje, atletiku, plivanje i gimnastiku.

Kraj kolovoza obilježit će Europsko prvenstvo u vaterpolu u Splitu, a rujan započinjemo Eurobasketom.

Od značajnih tradicionalnih sportskih događanja prenosit ćemo Sinjsku alku, Maraton lađa i Trku na prstenac.

Drugi program ove će godine emitirati mnoštvo sportskih dokumentaraca, ali i akcijskih i vestern filmova. Najveći zaljubljenici u krimi serije uživat će ovog ljeta uz HTV2, jer osim kultnog Krimi petka, svaki vikend od jutra do popodneva emitirat ćemo najpoznatije naslove krimi serija.

Od ponedjeljka do petka sve do 13 sati , djeca i roditelji zabavljat će se uz poznate pjesmice, crtiće i serije našeg Juhuhu programa.

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Treći program istaknut će se terminom od 21 do 23 sata kada ćemo emitirati serijski quality tv sadržaj. Neki od naslova koje će se prikazivati u ovom terminu su: Genijalna prijateljica, Medici, Vikinzi, Preljub, Ime ruže, Korijeni i mnoge druge.

Emitirat ćemo i filmske klasike, a posebno ističemo i nedjeljni termin u 21 sat kada ćemo prikazivati jednu od najboljih humorističnih serija svih vremena, Monty Python.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Kao i do sada, HTV4 ostaje prepoznatljiv po svojoj aktualnosti i prijenosima svih važnih informativnih događaja u zemlji i svijetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!