11:12 / 23.07.2020.

Autor: Gordan Ćelić/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Ljetni oproštaj od vreloga Zagreba

-

-

Foto: - / -

U vrtu Laube - Kuće za ljude i umjetnost - večeras od 20 sati posjetitelje očekuje svojevrsni ljetni oproštaj od vreloga Zagreba. U prekrasnom i mirnom vrtu kroz svijet glazbene umjetnosti publiku će provesti Filmmusicorkestra.
U vrtu Laube - Kuće za ljude i umjetnost - večeras od 20 sati posjetitelje očekuje svojevrsni ljetni oproštaj od vreloga Zagreba.

U prekrasnom i mirnom Laubinom vrtu kroz svijet glazbene umjetnosti publiku će provesti Elma Burnić, vokalistica zagrebačkog Filmmusicorkestra.

Elma Burnić, inače arhitektica, poznata je zagrebačka kantautorica ovjenčana domaćim i inozemnim glazbenim nagradama za svoje autorsko i interpretativno stvaralaštvo u brojnim glazbenim projektima.

- Svojom energijom i senzualnošću interpretacije, ali i autorskim radom Elma plijeni pozornost samostalnim projektima i nastupima s matičnim bandom Filmmusicorkestra. Filmska glazba, jazz-sevdah, Brazilian jazz ili pak posljednji samostalni projekt Elma pjeva Jadranku (Stojaković) čine Elmin glazbeni izričaj koji donosi pjevajući na 11 svjetskih jezika, ističu organizatori.

Uskoro izlazi i Elmin novi singl ‘Svjetluca mirno more’ koji će se naći na njezinu albumu prvijencu u izdanju Croatia Recordsa. ‘Svjetluca mirno more’ premijeru će imati na ovogodišnjem Šibenskom festivalu šansone.

Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska bila je na posljednjim pripremama za koncert, te razgovarala s vokalisticom Elmom Burnić i glazbenikom Admirom Ćulumarevićem, koji su uživo izveli i jedan glazbeni broj:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!