16:22 / 11.07.2019.

Autor: Katarina Barač-Perošević/V.K./HRT

Ljeto u ZOO-u Osijek

-

-

Foto: - / -

U osječkom zoološkom vrtu do 19. srpnja traje Ljetna škola. Svako prijepodne djeca mogu upoznati njegove stanare, pripremiti im hranu i razna ljetna osvježenja.
U osječkom zoološkom vrtu do 19. srpnja traje Ljetna škola. Svako prijepodne djeca mogu upoznati njegove stanare, pripremiti im hranu i razna ljetna osvježenja. Tako uče o važnosti očuvanja životinjskoga svijeta i njegove raznolikosti.

Dječji prstići pažljivo su rezali voće - iznenađenje je to za pernate stanare ZOO vrta-kakadue!

- Nižemo voće na bambuse i na vrbine grane koje smo izrezali prije radionice i puniti ćemo voće odnosno jednu veliku lubenicu sa orašastim plodovima znači kikiriki, badem i lješnjaci čime se papige hrane u divljini, rekla je Dora Bjedov, edukatorica u ZOO radionici.

Radionica o kakaduima samo je jedna u nizu u ljetnoj školi.

- Održavaju se kratke prezentacije čisto da ih uputimo o kojoj se životinji radi. Životinje u prirodi traže hranu stoga mi njima znamo i sakrivati hranu, ili za papagaje hranu vješamo, kačimo na drveće tako da je kao u prirodi da uberu voće sa drveća, govori Tatjana Šalika Todorić, zoologinja u osječkom ZOO vrtu.

Nakon edukacije drvce bambusa završilo je ondje gdje i pripada-u kavezu zadovoljnog kakadua!U osječkom zološkom vrtu živi više od 180 životinjskih vrsta.

Osječki zoološki vrt može se pohvaliti podmlatkom nosatih rakuna. Oduševljeni nosatim bebama, polaznici ljetne škole učili su o i odgovornom ponašanju prema životinjama. Učenje u prirodi svakako je zanimljiv način provođenja ljetnih školskih praznika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!