Ljubitelji vina uživali u ljepotama Baranje

15.06.2021.

07:00

Autor: Renata Waldman/T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Turistička manifestacija "Wine & Walk"

Turistička manifestacija "Wine & Walk"

Foto: HTV / HRT

U Baranji je održana turistička manifestacija "Wine & Walk". Ove godine okupila je čak 350 zaljubljenika u prirodu i dobru kapljicu koji su dan proveli u vinogorju.

Svakih pola sata u uzbudljivu je šetnju dugu 13 kilometara kretalo 60-ak ljubitelja vina. Da bi doživjeli ljepote jednog od 4 vinogorja Osječko-baranjske županije. Na čak 12 postaja čekala su ih ponajbolja vina toga kraja.

- Zatvorili smo u roku od 4 dana kompletno svih 350 mjesta. Evo možda ćemo raditi za 2 tjedna ponovno vidjet ćemo koliko će bitit zanimanja. Zasad smo na 100, ako dođemo na 200 ima ćemo ponovno Wine & Walk, najavio je Matej Perkušić, direktor TZ-a Baranje.

Na svoju je prvu šetnju došla i web-dizajnerica Ena s kolegama. Da se odmore od posla i zabave.

- Zanimljivo je da se nešto ovako događa ovdje kod nas. Pa nisam još nikad bila. Evo kao ljubiteljici vina i šetanja ovo mi je idealna prilika da povežem jedno i drugo, ističe Ena Vladika, Osijek.

- Vina su jako dobro ohlađena, jako kvalitetna, da ne kažem, vrhunska. Evo pijem vrhunski rajnski rizling, kaže Damir Zrno, Osijek.

A usput se i jelo. Baš kao nekada. I uživalo u mirisima i okusima domaće kuhinje.

- Tijesto sa sirom i tijesto s makom. Znači naša tradicionalna hrana koja se koristila svakodnevno u našim domaćinstvima, rekao je Marko Horvat, Duboševica.

S najljepšeg vidikovca pogled "puca" na baranjska sela. Vidi se i Mađarska.

- Imamo lijep dan tako da se savršeno vidi i toranj osječke katedrale, osječki neboderi, a također prema jugozapadu se može vidjeti i Papuk koji je baš kao i Bansko brdo bio otok u Panonskom moru, kaže Mislav Pavošević, turistički vodič.

I upravo ovdje Sunce grije gotovo jednak broj sati kao na našem najsunčanijem otoku - Hvaru. Pa ne začuđuje što su i vina toliko dobra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!