Ljupka Gojić iskreno o majčinstvu

31.03.2022.

13:24

Autor: Kod nas doma/HRT

Ljupka Gojić

Ljupka Gojić

Foto: Kod nas doma / HRT

Ljupka Gojić svestrana je mlada žena koja je javnosti poznata još od svojih tinejdžerskih dana. Ona je manekenka, dizajnerica, poduzetnica, majka, i još mnogo toga. U svim njezinim privatnim i poslovnim pothvatima, ističe Ljupka, oduvijek je imala svesrdnu podršku oba roditelja, posebice majčinu, koju oduvijek krasi velika duhovitost i sarkazam. To su im, objašnjava Ljupka, nasljedne osobine u obitelji. 

- Mama je svašta prošla kroz život, ali se vrlo brzo oporavi od svakog problema. Ja bih voljela da imam tu snagu da moja djeca, kad nastane neki problem i kad sam tužna i nesretna, to ne primijete. Mislim da u tome još uvijek ne uspijevam dovoljno dobro kao moja mama, ali trudim se, priča s osmijehom Ljupka.

Može se pohvaliti s čak tri kćeri, u dobi od 12, 10 i 4 godine. Za njih bi, ističe, prije svega voljela da budu sigurne u sebe, te da uvijek stoje nogama čvrsto na zemlji. U njihovom odgoju je stroga, ali kaže kako nikad ne radi razliku između njih tri. 

- Dajem im to do znanja, ne želim da misle da je jedna bolja od druge. Ne mogu reći da sam blaga, ali dajem im slobodu u nekim stvarima poput kreativnosti. Učim ih da budu otvorene i liberalne, ali sam stroga po pitanju toga da nismo najbolje prijateljice, da sam autoritet. Tako je bilo i meni, rekla je Meni mama nikad nije bila najbolji prijatelj, rekla je Ljupka i dodala da to već ima, ali uvijek je s kćerima mogla pričati i o svemu otvoreno razgovarati. 

- Nikad me nije bilo strah ispričati joj nešto loše što sam napravila, jer sam znala da će mi pomoći. To bih i ja voljela imati s curama, sa sve tri zasad uspijevam, istaknula je.

Osim ženske povezanosti koju je imala s majkom, te danas sa svojim kćerima, vrlo je povezana i sa svoje dvije prijateljice s kojima dijeli život još od prvog razreda osnovne škole. 

Dan danas je sve isto, koliko god smo bile razdvojene. Ipak, dodaje kako odnosi među ženama često nisu takvi. 

- Žene mogu biti jako zločeste jedna prema drugoj, što je jako tužno, i trebali bi poraditi na tome. Ali kad nađeš žene koje su slične tebi, po tome da su svoje i da si dozvole da budu drugačije, onda je to uspješno prijateljstvo, zaključila je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!