Lovro Peretić osvaja ne samo hrvatske već i svjetske pozornice

12.11.2021.

12:02

Autor: Dobro jutro Hrvatska/HRT

Lovro Peretić

Lovro Peretić

Foto: Dobro jutro Hrvatska / HRT

U emisiji Dobro jutro Hrvatska gostovao je Lovro Peretić kojem je tek 26 godina, a iza sebe već ima zavidnu glazbenu karijeru klasičnog gitariste.

Kao jedan od svojih dosadašnjih uspjeha posebno ističe nedavno sudjelovanje u natjecanju "Guitar Foundation of America" – jednom od najvećih i najvažnijih natjecanja za klasičnu gitaru na kojem je osvojio drugu nagradu.

Osim toga, može se pohvaliti i prošlogodišnjom pobjedom na "Euro Strings" – organizaciji koja objedinjuje 18 različitih europskih natjecanja. Pobjednici svakog od tih natjecanja konačno se natječu na završnom natjecanju koje je upravo "Euro Strings".

- Pobjedom se osvaja koncertna turneja po Europi, Americi i Aziji. Zbog covida će se Amerika i Azija održati iduće godine, a koncertima u Europi se bavim ove godine, kaže Lovro o svojim fantastičnim uspjesima svjetskog kalibra.

Ljubav prema gitari Lovri se javila još u djetinjstvu.

- Starija sestra je svirala klasičnu gitaru, krenula je u glazbenu školu i onda, naravno, morao sam i ja. Morao sam sve što radi i sestra, kaže kroz smijeh i dodaje: Bio sam dobar u tome i tako se odlučio nastaviti time baviti.

Njegova publika je, kako kaže, raznolika, pa prema tome prilagođava i svoj repertoar. Svoju europsku turneju nastavlja s koncertima u Parizu i Ženevi, a kaže kako se nada i koncertu u Zagrebu krajem sljedeće godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!