LP zapalila Šibenik

26.07.2018.

13:03

Autor: E.L.S./HRT

default error photo
Pjevati pred tisuću i 300 ljudi, nakon novosadskog spektakla s 40 tisuća posjetitelja, bila je prava šibenska eskluziva.
Jedna od najvećih zvijezda današnjice Laura Pergolizzi, poznatija kao LP - sinoć je zapalila Šibenik.

Pod vedrim nebom, na prekrasnoj pozornici tvrđave svetog Mihovila, prvi je put nastupila u Hrvatskoj. Veliko oduševljenje dijele i glazbenica i publika. Samo zbog LP mnogi su na Jadran došli prvi put.

Pjevati pred tisuću i 300 ljudi, nakon novosadskog spektakla s 40 tisuća posjetitelja, bila je prava šibenska eskluziva.

Velika jedna stvar. Puno ulaznica smo prodali u inozenstvu, jedna lijepa priča za Šibenik i promociju tvrđave uopće, izjavila je Vera Jergović Bolanča, voditeljica marketinga Tvrđave kulture Šibenik.

Laura Pergolizzi popularnost je stekla pišući pjesme Rihanni, Cher i Christini Aguileri. No i sada kao kantautorica jednako plijeni pozornost zrelije i mlađe publike.

Njezin je koncert tek početak spektakularnih nastupa na tvrđavi koji se nastavlja već idućeg tjedna s koncertom Marija Biondija, zatim Kruder&Dormeister, Roisin Murphy i brojni drugi.

I tako sve do rujna, kada će zidinama šibenske tvrđave prošetati i pjevati Bryan Ferry.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!