16:59 / 06.03.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Macron se udvara svjetskoj modnoj eliti

-

-

Foto: - / -

Na večeri je bila nazočna i Macronova supruga Brigitte odjevena u najdraži francuski modni brend Louis Vuitton.
Nigdje u svijetu moda nije veći posao nego u Francuskoj i francuski predsjednik Emmanuel Macron daje sve od sebe da tako i ostane.

Svjetski kreatori od Francuza Jeana Paula Gaultiera do Libanonca Eliea Saaba su se okupili u Elizejskoj palači na večeri  koju je priredio Macron nastojeći osnažiti jedan od najprofitabilnijih sektora u zemlji.

Gala večera koja je poklapa s Pariškim tjednom mode zadnji je u nizu angažmana 40-godišnjeg Macrona, koji je na predsjedničku dužnost stupio u svibnju, na privlačenju modnih poduzetnika.

Obraćajući se gostima među kojima su bili i Christian Louboutin, poznat po stiletto cipelama, glavna urednica Voguea Anna Wintour i kreatorica Alexander McQueena Sarah Burton Macron je poručio da izaberu Francusku.

Moja je najveća želja da kreatori bez obzira na to jesu li iz Indije, Japana, Afrike, SAD-a ili Kine razmisle o dolasku u našu zemlju i mi ćemo učiniti sve da im olakšamo taj put.

Na večeri je bila nazočna i Macronova supruga Brigitte odjevena u najdraži francuski modni brend Louis Vuitton.

Francuska modna industrija i pariške modne revije snažni su motori rasta i zapošljavanja u trenutku dok vlada pokušava smanjiti tvrdoglavo visoku nezaposlenost od gotovo devet posto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!