Madonna pozvala Papu da popričaju o 'nekim važnim stvarima'

06.05.2022.

08:27

Autor: Hina/I.B.

default error photo

Madonna bi željela razgovarati s papom Franjom o "nekim važnim stvarima" pa se nada da će on imati volje i vremena da se sastane s njom.

Kraljica popa upitala je u tvitu Papu bi li bio htio susresti se s njom, iako je njezina zadnja ispovijed bila poprilično davno.

- Ja sam dobra katolkinja. Kunem se! Mislim, ne psujem!, napisala je na Twitteru.

Madonna, čija je 40-godišnja karijera jednako poznata po hitovima na top listama i sukobima s Katoličkom Crkvom, priznala je da je "prošlo nekoliko desetljeća" od njezine zadnje ispovijedi, ali bi ipak htjela pokušati.

- Bi li se mogli sastati jedan dan i razgovarati o nekim važnim stvarima?, upitala je pjevačica.

Iako Madonna nije jasno navela o čemu se radi, dala je naslutiti o čemu bi možda htjela razgovarati.

- Izopćena sam tri puta, napisala je. Ne čini se poštenim.

Prije nekoliko godina, 63-godišnja majka šestero djece koja je krštena i odgojena kao katolkinja rekla je voditelju emisije The Late Late Show Jamesu Cordenu da je bila izopćena, otprilike, tri puta.

Nije jasno je li glazbenica nagrađena Grammyjem bila ozbiljna. Međutim, tijekom svoje karijere Madonna je ponosno iskoristila kontroverze koje je izazvalo njezino shvaćanje tema kao što su seks, istospolna ljubav i kršćanska simbolika.

Kad je u ljeto 1990. došla u Italiju u sklopu svoje treće koncertne turneje u svrhu promocije četvrtog studijskog albuma "Like a Prayer", tadašnji papa Ivan Pavao II. pozvao je kršćane da ne idu na koncerte nazvavši njezinu turneju "jednim od najsotonskijih nastupa u povijesti čovječanstva."

Zvijezda je izazvala bijes Crkve i nakon nastupa u Rimu 2006. na kojem je "razapeta" na pozornici u sklopu nastupa.

Papa Franjo još nije odgovorio na Madonnin poziv na susret.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!