08:49 / 28.05.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Mane i LADO na pozornici Lisinskog

-

-

Foto: - / -

Zajednička atrakcija Mađarskog državnog narodnog ansambla i Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO sutra, 29. svibnja u Lisinskom
Sutra na zagrebačkoj pozornici dvorane Lisinski svoje glazbeno-scensko umijeće pokazat će dva svjetski poznata narodna ansamla prvi put zajedno - mađarski Mane i hrvatski LADO.

Mađarski državni narodni ansambl, koji uskoro navršava 70 godina postojanja, 29. svibnja će pred hrvatskom publikom nastupiti prvi puta. Orkestar i plesači toga ansambla prikazat će najljepše mađarske narodne plesove iz mnogih mjesta: od Kalocsa preko Szatmára do Kalotaszega, uz autentičnu glazbenu pratnju.

Spektakularni niz mađarskih plesova bit će isprepleten s plesovima u izvedbi LADA, s predivnim baranjskim i međimurskim koreografijama te plesovima s otoka Cresa.

Plesni i glazbeni elementi rječito dokazuju da mađarski i hrvatski narod povezuje, uz naše mnogobrojne vrijednosti, i naša narodna kultura.

Što očekuje domaću publiku na 1. nastupu mađarskih folklornih profesionalaca udruženih s našima doznajte od Józsefa Magyara, veleposlanika Mađarske u RH i Krešimira Dabe, ravnatelja Ansambla LADO.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!