Manifestacija "Dvorišta" na pet gornjogradskih lokacija od 13. do 24. srpnja

07.07.2022.

07:52

Autor: I.Z./HRT/Hina

  "Dvorišta"

"Dvorišta"

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Manifestacija Dvorišta, koja publici omogućuje da zaviri u tajne koje se skrivaju iza pročelja zagrebačkih gornjogradskih palača, održat će se na pet lokacija od 13. do 24. srpnja, najavila je Turistička zajednica grada Zagreba.

Posjetitelji će moći obići dva dvorišta u sklopu Narodnog doma HAZU-a, gornje reprezentativno, otvoreno prema Opatičkoj ulici, i donje, skriveno, s pogledom na Radićevu.

Organizatori najavljuju i tri nove lokacije pa se tako otvaraju vrata dvorišta Zvjezdarnice u Popovom tornju, sjeverno dvorište Muzeja grada Zagreba (Arheološki vrt, s ulazom iz dvorišta Zvjezdarnice) i dvorište Palače Erdödy-Keglević, u kojemu se danas nalazi jedna od rezidencija Pravnog fakulteta, a koja je nekoć bila posljednji dom vođe hrvatskog preporoda Ljudevita Gaja i mjesto znamenite Ilirske tiskare.

- Kao jedno od najprepoznatljivijih zagrebačkih ljetnih događanja, Dvorišta su istinski primjer kako na neinvazivan i inovativan način možemo uspješno razvijati gradski turizam, rekla je u povodu manifestacije direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Manifestacija, dodala je, potiče boravak na otvorenom, pružajući posjetiteljima mir, opuštanje i ugodne ljetne večeri.

Od samog početka, uz zabavu i ambijente, ističu organizatori, Dvorišta su prepoznata kao sinonim za dobru glazbu, kvalitetne izvođače i izvedbe uživo.

Ulaz u sve prostore je slobodan, a dvorišta su tijekom manifestacije otvorena svaki dan od 18 do 24.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!