Maraton kratkometražnog filma

14.07.2021.

08:49

Autor: Hina/V.M.

Maraton kratkometražnog filma u Art parku

Maraton kratkometražnog filma u Art parku

Foto: HAVC / press

Maraton kratkometražnog filma, koju u prosincu svake godine organizira HAVC u suradnji s Kino mrežom i uz podršku domaćih autorica i autora, gostuje iduće dvije nedjelje u zagrebačkom Art parku na Ribnjaku. 

- Osmo izdanje maratona kratkometražnog filma predstavit će se s izborom filmova u Art parku 18. i 25. srpnja, počevši od 21 sat, najavljeno je iz HAVC-a.


Prikazat će se 10 filmova u dva programska bloka koja se sastoje od recentnih domaćih nagrađivanih ostvarenja i festivalskih uspješnica.


Program Hrvatski maratonci 1, koji su u Art parku na rasporedu 18. srpnja, donosi studentski igrani film "Južno voće" Josipa Lukića te animiranu dokufikciju "Mikrokazeta najmanja kazeta koju sam ikad vidio" Igora Bezinovića i Ivane Pipal, koja je nedavno osvojila posebno priznanje na Tabor film festivalu.

U prvim "Maratoncima" su također i animirani film "Arka" Natka Stipaničeva koji je svjetsku premijeru imao na prestižnom festivalu u Annecyju, dokumentarni film "Osoba" Sunčice Ane Veldić koji je osvojio posebno priznanje na jedinstvenom međunarodnom Corona Short Film Festivalu, te još jedan animirac "Neobična kupka gospodina Otmara" Nike Radasa, dobitnik nagrade Oktavijan za najbolji animirani film 2019. godine i Nagrade Zla tna uljanica za promicanje etičkih vrijednosti na filmu na Danima hrvatskog filma.


Hrvatski maratonci 2, program najavljen za 25. srpnja, prikazuje nagrađivani studentski igrani film "Pečat/The Stamp" Lovre Mrđena, koji je prošle godine bio izabran u finale studentskog Oscara, dokumentarno-eksperimentalni naslov, pobjednik prošlogodišnjeg Liburnia film festivala i treći film Renate Poljak koji se natjecao u Oberhausenu, "Porvenir", nagrađivane animirane filmove "Toomas ispod doline divljih vukova" Chintis Lundgren i "Pustolovine Glorije Scott Umorstvo u katedrali" Matije Pisačića i Tvrtka Rašpolića te igrani "Tina" Dubravke Turić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!