12:00 / 22.02.2018.

Autor: T.V./Hina

Mark Hamill s dodjele Oscara na Šetalište slavnih

Screenshot: Facebook

Screenshot: Facebook

Foto: - / -

Jedan od prezentera na ovogodišnjoj dodjeli Oscara bit će Mark Hamill, Luke Skywalker iz Ratova zvijezda, koji će samo četiri dana kasnije dobiti i svoju zvijezdu na holivudskom Šetalištu slavnih.
Jedan od prezentera na ovogodišnjoj dodjeli Oscara koju 4. ožujka organizira američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti (AMPAS) bit će Mark Hamill, Luke Skywalker iz Ratova zvijezda, koji će samo četiri dana kasnije dobiti i svoju zvijezdu na holivudskom Šetalištu slavnih.

Poznat po duhovitosti, 66-godišnji je glumac, doznavši da će sudjelovati u svečanosti uručenja prestižnih nagrada s obožavateljima i sljedbenicima podijelio Tweet sljedećeg sadržaja: Podsjetnik: 1) Govoriti dovoljno brzo kako me orkestar ne bi prekinuo u pola riječi, 2) Ne zbijati šale na račun R2-Me Too, 3) Nakon otvaranja omotnice ne izgovoriti La La Land.

Druga se točka odnosi na igru riječi kada je posrijedi anglofoni izgovor naziva simpatičnog droida iz Ratova zvijezda R2-D2 i pokreta #MeToo kojim se osuđuje spolno nasilje nakon afere Weinstein. Trećom točkom aludira na prošlogodišnji gaf koji se dogodio tijekom dodjele Oscara kada je greškom najboljim filmom proglašen La La Land umjesto Moonlighta.Svečanost dodjele Oskara održava se u 4. ožujka u Dolby Theatreu smještenom na Hollywood Boulevardu ispred kojega će 9. ožujka Hamill na Šetalištu slavnih dobiti svoju zvijezdu, 2630. ukupno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!