Marko Tolja: Kao klinac bio sam zaljubljen u Sanju Doležal

03.01.2020.

13:20

Autor: D.P./HRT

Foto: Renato Branđolica/HRT

Foto: Renato Branđolica/HRT

Foto: - / HRT

U ovotjednom izdanju emisije 5.com s Danielom gostovale su dvije glazbene zvijezde - prvakinja Opere HNK-a u Zagrebu Valentina Fijačko Kobić i pjevač Marko Tolja.
U ovotjednom izdanju emisije 5.com s Danielom gostovale su dvije glazbene zvijezde - prvakinja Opere HNK-a u Zagrebu Valentina Fijačko Kobić i pjevač Marko Tolja.

Na Danielino pitanje po čemu će pamtiti prošlu godinu Marko Tolja rekao je kako će 2019. ostati zapamćena po tome što je prvi puta postao otac. U veljači prošle godine rodio mu se sin kojem su on i supruga nadjenuli ime Maro.

- Dobio sam jednog malog heavy metalca. Ja sam čovjek koji voli laganu glazbu, a dobio sam jednog prekrasnog heavy metalca. Uživamo u svakoj sekundi koju provedemo zajedno, ponosno je kazao.

Primadona zagrebačkog HNK Valentina Fijačko Kobić, sopranistica koja je gotovo 20 godina prisutna na domaćim pozornicama, prošlu će godinu pamtiti po izvedbi opere Madama Butterfly Giacoma Puccinija. Njezina interpretacija lika tragične heroine dobila je najsnažniji aplauz i to je jedna od stvari zbog kojih je 2019. za nju bila posebna. Na pitanje je li publika nakon tako impresivne izvedbe zasula pozornicu ružama, rekla je kako to kod nas nije običaj.

- Pa nažalost ne. Kod nas na pozornicu ne bacaju ruže, nasmijala se i dodala kako joj je to jedna od neostvarenih želja. - Vidjela sam kako u Bečkoj operi na pozornicu leti cvijeće. Voljela bih to jednom doživjeti, iskreno je priznala. Foto: Renato Branđolica/HRT

Marko je pak priznao kako nikad nije pjevao opernu glazbu, no pohvalio se kako je nastupio u mjuziklu Za dobra stara vremena zajedno sa Sanjom Doležal i nekim od najuglednijih hrvatskih glumaca. Mjuzikl je bio inspiriran najpoznatijim pjesmama Novih fosila, a riječkom glazbeniku nije ih bilo teško naučiti. Uslijedilo je još jedno priznanje.

- Bio sam zaljubljen u Sanju Doležal. Kad sam bio klinac, ona mi je uvijek bila slatka i simpa. Inače, ona to zna, već sam joj to rekao, dodao je sa smiješkom.

- Dakle, bio si zaljubljen u Sanju, a u mjuziklu ti je glumila profesoricu. Pa to je san svakog mladića, bocnula ga je Daniela.

Od Valentine smo doznali da je za jedan nastup morala savladati čak 300 stranica teksta i notnih zapisa.

- Kako je riječ o nastupima uživo, naravno da ponekad nešto mora poći i krivo. Pa dogodilo se. Imali smo predstavu Evgenij Onjegin Petra Iljiča Čajkovskog. U jednom trenutku uhvatila me panika, muzika je počela i ja nisam krenula. Šaptačica je skoro izašla na pozornicu, počela je vikati, a ja ništa. Maestro Bareza je kasnije došao i pitao me jesam li dobro. Eto, dogodi se. Na kraju krajeva, to je živa predstava, ispričala je.

Radoznala Daniela razotkrila je i detalje s Markovog vjenčanja. Za najromantičniji događaj u životu dobro se pripremio, pa tako nije imao jednog nego čak četiri kuma. Njegov ulazak u "bračnu luku" pratili su prijatelji iz djetinjstva, a jedan od njih bio je radijski i TV voditelj Ivan Vukušić.

Tijekom emisije Valentina i Marko okušali su se i u plesu, a svojim emotivnim glazbenim izvedbama oduševili su publiku u studiju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!