Matija Vuica: Uvijek se držite svog stila

10.01.2020.

10:54

Autor: D.P./HRT

Foto: Renato Branđolica/HRT

Foto: Renato Branđolica/HRT

Foto: - / HRT

U ovotjednom izdanju HRT-ova popularnog talk showa 5.com s Danielom gostovale su najpoznatije hrvatske showbiz prezimenjakinje i rođakinje Alka i Matija Vuica.
U ovotjednom izdanju HRT-ova popularnog talk showa 5.com s Danielom gostovale su najpoznatije hrvatske showbiz prezimenjakinje i rođakinje Alka i Matija Vuica.

Odmah na početku emisije Daniela je iskoristila priliku da pokuša razmrsiti njihove rodbinske odnose.

- Mi smo zapravo prave pravcate rodice ili kako bi Alka rekla u svom kraju sestrične. Moj je pokojni otac bio ujak njezinom ocu. No ona mene zove svojom tetom što je neshvatljivo u rodbinskim odnosima, objasnila je Matija.

- Da, ona je moja teta, nadovezala se Alka.

Daniela je nakon toga priznala da je za nju njihova rodbinska veza još uvijek nerazjašnjena. - Ja ću ovu emisiju morati pogledati još jednom, zaključila je.

Doznali smo da poznate rođakinje osim krvnih zrnaca dijele i ljubav prema glazbi te sklonost modnim eksperimentima.

- Ja sam se počela baviti modom zahvaljujući posjetama Hreliću. Tamo je osamdesetih bilo puno lijepih stvari, jer su zagrebačke bake na Hrelić donosile svoje stare haljine, kapute, bunde. Ja sam stvari koje sam tamo kupila prepravljala i tako stvarala svoj vlastiti modni stil. A moj prvi model bila je upravo Alka, rekla je Matija.

Alka je prve stihove napisala za svojeg tadašnjeg dečka Adija Karaselimovića, bivšeg bubnjara Srebrnih krila- - Nisam ništa znala o tom poslu, ali sam pisala poeziju. Jedne večeri upoznala sam Karla Metikoša i izrecitirala mu neke svoje stihove. Tada me upoznao s Josipom Lisac i njoj se to strašno svidjelo. Nakon toga, napravila sam cijeli album za Josipu koji se zvao "Hoću samo tebe".


Foto: Renato Branđolica/HRT

Alki su se tada počela otvarati vrata estrade te je tijekom narednih desetljeća pisala za Olivera Dragojevića, Vladu Kalembera, Denis&Denis, Neki to vole vruće te još mnogo poznatih bendova i glazbenika.

U setu vrućih i šaljivih pitanja Matija je otkrila da je i ona bila pjevačica te da je to postala "preko kreveta". - Moj životni partner s kojim sam zajedno punih 40 godina bio je kompozitor i bilo je normalno da ja kao njegova djevojka pjevam u njegovom bendu. Tako je to kod mene počelo osamdesetih kao spoj glazbe i mode, objasnila je. 

Jedna od nezaobilaznih tema bila je i politika, pa je Daniela podsjetila Alku da je prije deset godina bila kandidat Zelene liste za predsjednicu Republike.

- Da, kandidirala sam se za predsjednicu. Imala sam neke ideale, imala sam svoje ideje. Bilo je to kao neki hipi pokret i bilo je jako naporno. Sada na to gledam drugačije, prisjetila se Alka tog razdoblja.

S obzirom da se Alka kandidirala za predsjednicu Republike te da je Matija bila predsjednica razreda dobile su zadatak da održe motivacijski govor.

- Ono što sam naučila kroz svoj posao jest da je najvažnije imati svoj stil, jer ako ga nemate uzalud vam luksuzna haljina, luksuzne cipele, torba. Izgledat ćete dosadno kao lutka na koncu. Ako želite ostaviti dojam i biti svjetska žena, važno je da uvijek imate i da se držite svog stila, motivirala je publiku u studiju Matija i zaradila buran pljesak.

Gošće su se nadmetale i u igri pantomime, a u glazbenom dijelu emisije Alka je uz pratnju Gelinih "dečki s Prisavlja" izvela svoj hit Otkad te nema.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!