Matthew McConaughey će se kandidirati za guvernera?

05.11.2021.

08:01

Autor: Hina/HRT

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Filmska zvijezda Matthew McConaughey još od proljeća javno govori da bi se, kao neovisni kandidat mogao natjecati za guvernera Teksasa, ali nikako da se o tomu kategorički izjasni.

- Gledajte, to se ozbiljno razmatra. Moguće je!, kazao je McConaughey (52) u intervjuu za AFP putem Zooma.

McConaughey je rođeni Teksašanin, živi u državnome glavnom gradu Austinu i ondje je vrlo popularan.

- Ja sam agresivni centrist. Ne zato jer je to siva zona i mjesto kompromisa. Mislim da takav potez danas zahtijeva odvažnost, to je zona otpadnika, rekao je.

McConaugheyjeve političke ambicije izazvale su pomutnju u liberalnim krugovima, posebno među onima koji su ogorčeni na konzervativnog teksaškog guvernera Grega Abbotta zbog najrestriktivnijeg zakona o pobačaju u Sjedinjenim Državama.

Po nedavnoj anketi teksaškog sveučilišta, oskarovac McConaughey bi u utrci protiv Abbotta prošao mnogo bolje nego potencijalni demokratski izazivač Beto O'Rourke.

No ne čini se da je McConaughey, koji je odrastao u religioznoj obitelji u gradiću u ruralnom Teksasu, posebno oduševljen ni demokratima ni republikancima.

- Svaka stranka za sebe tvrdi da je baš ona utjelovljenje demokracije, ali suštinski često ne govori ništa, kaže glumac. dodajući: "Ponekad morate ići lijevo, ponekad desno. Ima ljudi na takozvanoj ljevici i na takozvanoj desnici koji su u određenom trenutku bolji za određeni posao".

Želi li se natjecati za najviši položaj u Teksasu, McConaughey će odluku morati donijeti do 13. prosinca kad istječe rok za predaju prijave.

U međuvremenu on i dalje glumi i vodi svoju zakladu za pomoć srednjoškolcima, a njegova odluka na kraju će se svesti na pitanje gdje može biti najkorisniji.

- Ne bojim se rizika, ali moram sebi doista postaviti to pitanje i sam na njega odgovoriti, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!