Pitali smo maturante po čemu će pamtiti srednju školu i planiraju li na fakultet

26.05.2023.

15:33

Autor: HRT

Zagrebački maturanti

Zagrebački maturanti

Foto: HRT / HRT

Prisustvovali smo proslavi posljednjeg dana nastave za učenike završnih razreda zagrebačkih srednjih škola - Danu maturanata.

Nastavljaju li zagrebački maturanti svoje daljnje obrazovanje? Što će studirati? Ostaju li u Hrvatskoj ili planiraju nastavak obrazovanja izvan granica? Po čemu će najviše pamtiti svoje srednjoškolske dane?


Šarenu rijeku maturanata koji cjelodnevnim druženjem slave svoj zadnji srednjoškolski dan ulovili smo usred povorke i na Bundeku i pitali ih navedena pitanja. Dočekalo nas je veselje, smijeh i pjesma. 

@hrvatska_radiotelevizija Pitali smo zagrebačke maturante po čemu će pamtiti srednjoškolske dane i koji su im planovi za budućnost #hrvatskaradiotelevizija #anketa #matura #maturanti #norijada #mladi #mladež #škola ♬ original sound - HRT

Na Bundeku je organiziran prigodni glazbeno-scenski program od 13 do 20 sati, a za maturante koji su se okupili na Trgu bana Jelačića bila je organizirana i povorka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!