Mayales uskoro slavi 30. obljetnicu postojanja na glazbenoj sceni

13.06.2022.

21:41

Autor: K.D./Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Mayales

Mayales

Foto: HTV / HRT

Grupa Mayales uskoro slavi 30. obljetnicu postojanja na hrvatskoj glazbenoj sceni, a njezini članovi Petar Beluhan, Ivana Starčević, Vlado Mirčeta i Luka Geček trenutno uživaju na ponovnom procvatu scene i mogućnosti da ponovno nastupaju nakon dvije godine pauze uslijed covid pandemije. 

- Zahvalni smo na tome. Uživamo u promoviranju našeg posljednjeg albuma 'Domovina', kaže Beluhan.

Bend je uvijek bio u svom 'filmu' i nije se povodio za trendovima, a nadaju se da će tako i ostati.

- To je uvijek bila naša lego kocka s kojom smo se nastavili 'igrati' od mladosti. Nadam se da tu igru nećemo zbog ničega mijenjati, i da ćemo se igrati dokle god nas veseli glazba.

Tijekom svoje glazbene karijere surađivali su s brojnim glazbenicima, a posljednju suradnju ostvarili su s glazbenicom Mary May. Na albumu su predstavili i pjesmu 'Adio Galioti', koju je Beluhan napisao u suradnji s članom benda Lukom Gečekom.

- Mislim da pjesma sublimira osjećaj koji nas je držao dok smo radili ovaj album, osjećaj da ne budemo Galioti, da ne veslamo kako 'veći' od nas traže, već da probamo naći vremena i budemo onaj klaun s ceste koji će probati izazvati malo osmijeha na licima nas umornih građana.

Sljedeći koncert Mayales će održati u subotu 18.06. u Petrinji na „Malom festivalu“, što im je, kaže Beluhan, velika čast.

- Nalazimo se u velikoj ekipi glazbenika, uz grupu Detour i Matiju Cveka, koja će tom napaćenom kraju donijeti malo ljubavi i malo glazbe. Baš nam je čast da ćemo nastupiti, ističe.

Osim festivala u Petrinji, očekuje ih vruće i radno ljeto s brojnim gažama, a svi podaci o daljnjim nastupima mogu se pronaći na društvenim mrežama grupe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!