08:31 / 19.09.2018.

Autor: E.L.S./Z.G./HRT

Mažoretkinje s kuhačama

-

-

Foto: - / -

One su duša ovog naselja, neumorne u ostvarivanju prijateljstava, organiziranju plesova i izleta svih vrsta. To su - mažoretkinje s kuhačama.
Udruga umirovljenika Rudeš pravi je dom svim umirovljenicima koji žele steći prijatelje, plesati, družiti se, vježbati. U naselju Rudeš vesele se gospođe koje, unatoč godinama ne izgledaju kao bake, a prozvale su se mažoretkinjama!

One su duša ovog naselja, neumorne u ostvarivanju prijateljstava, organiziranju plesova i izleta svih vrsta. To su - mažoretkinje s kuhačama.

Kad su čule da će se slaviti Dani Rudeša, znale su da moraju nešto poduzeti pa su osnovale ovu skupinu i naučile koreografiju. Iako se Dani Rudeša ove godine nisu održali, mažoretkinje su ostale, a smislit će i druge koreografije, kaže Milica Dokladal, predsjednica Udruge umirovljenika Rudeš.

Simpatičnim i samouvjerenim umirovljenicama udruga, kažu život znači. A uživati u plesu i voditi društveno aktivan život, pravi je blagodat.

Treba podsjetiti da u gradu ima mnogo udruga umirovljenika i mnoge organiziraju brojne događaje. U Zagrebu svaki dan u nekom kvartu umirovljenici plešu. U Rudešu petkom u pet poslijepodne uz živu glazbu, u Kranjčevićevoj ulici srijedom... Svi su pozvani, a dobre čagerice se pitaju... zašto ne bi svratili i mladi da ih nauče klasične plesove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!