14:24 / 22.01.2018.

Autor: HRT

Među nominiranima za Zlatnu malinu brojni oskarovci

-

-

Foto: - / -

Cruise i Crowe nominirane su za najgore glumce zbog uloga u filmu "Mumija" a Gibson za ulogu u filmu "Tatica se vratio 2".
Avanturistički film "Transformeri: Posljednji vitez" vodi u nominacijama za Zlatnu malinu a na popisu kandidata za najgora filmska ostvarenja mnogo je dobitnika Oskara među kojima su i Jennifer Lawrence, Tom Cruise, Mel Gibson i Russell Crowe.

Nagrada Zlatna malina stvorena 1980. služi kao protuteža svečanosti dodjele Oskara. Pobjednicima u kategorijama za najgora filmska ostvarenja, ako se pojave na dodjeli, predaje se  trofej u obliku maline obojane u zlatnu boju na svečanosti uoči dodjele nagrada Američka akademije za filmsku umjetnost u ožujku.

Film "Transformeri: Posljednji vitez" osvojio je devet nominacija među kojima za najgori film i najgore glumačke uloge za izvedbe Anthonyija Hopkinsa i Marka Wahlberga.

Johnny Depp
prozvan je zbog "prežvakane supijane izvedbe" u petom nastavku "Pirata Kariba" a Jennifer Lawrence i redatelj Darren Aronofsky nominirani su za film strave i užasa "Majka!".

Cruise i Crowe nominirane su za najgore glumce zbog uloga u filmu "Mumija" a Gibson za ulogu u filmu "Tatica se vratio 2".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!