10:20 / 27.08.2019.

Autor: HRT

Međunarodna noć šišmiša u Parku prirode Medvednica

Foto:Javna ustanova "Park prirode Medvednica"

Foto:Javna ustanova "Park prirode Medvednica"

Foto: - / -

Javna ustanova "Park prirode Medvednica" će u subotu 31. 8. i nedjelju 1. 9. 2019. godine od 10:00 do 17:00 sati.
Javna ustanova "Park prirode Medvednica" će u subotu 31. 8. i nedjelju 1. 9. 2019. godine od 10:00 do 17:00 sati, uz planinarski dom Glavica i u špilji Veternici, obilježiti  23. po redu "Međunarodnu noć šišmiša".
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Šišmiši zaposjeli zagrebačku "Traumu"

Šišmiši su važan indikator stanja okoliša i vrijedan dio biološke raznolikosti te je cilj ove manifestacije osvijestiti posjetitelje o važnosti njihove zaštite. Budući da mnogi još uvijek zaziru od ovih jedinih letećih sisavaca tijekom ovog vikenda imat ćemo priliku podučiti posjetitelje o značajkama šišmišima kao i objasniti njihovu veliku važnost u ekosustavu.

Brojne aktivnosti koje pripremaju omogućit će ljudima da upoznaju ova tajanstvena stvorenja. Naučiti će sve o njihovom životu, njihovim dobrobitima za čovjeka, te o načinima kako što bolje uskladiti živote ljudi i šišmiša kako bi ih što uspješnije čuvali.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!