13:32 / 30.01.2018.

Autor: HRT

Meryl Streep želi žigom zaštititi svoje ime

-

-

Foto: - / -

U zahtjevu podnesenom 22. siječnja traži se zaštita imena Meryl Streep za "uporabu u industriji zabave", filmovima, održavanju javnih govora i autograma.
Meryl Streep, najslavnija glumica svoje generacije, podnijela je pri Američkom uredu za patente zahtjev za zaštitom svojeg imena.

U zahtjevu podnesenom 22. siječnja traži se zaštita imena Meryl Streep za "uporabu u industriji zabave", filmovima, održavanju javnih govora i autograma.

U svojoj karijeri dugog 40 godina u kazalištu, na filmu i televiziji, Streep je stekla tri Oskara, tri Emmyja i šest nagrada Golden Globe, a prošli tjedan potukla je vlastiti rekord jer je  21. put nominirana za Oskara za ulogu u filmu "Novine" (The Post).

Nije jasno zbog čega je šezdesetosmogodišnja glumica odlučila tek sada trgovačkim žigom zaštiti svoje ime, piše Reuters i dodaje da njezin odvjetnik nije bio dostupan za komentar.

Mnoge poznate ličnosti odlučuju se žigom zaštititi svoje ime ili neku poznatu rečenicu rad zaštite svog intelektualnog vlasništva kao bi spriječili druge ljude da se neovlašteno njima koriste te zarađuju prodajom proizvoda s njihovim imenom.

Iz Ureda za patente doznaje se da je zadnjih deset godina Taylor Swift podnijela 60 zahtjeva za zaštitu prava intelektualnog vlasništva,  među kojima su stihovi pjesama "This Sick Beat", i "Nice to meet you. Where you been?" za korištenje u proizvodnji odjeće, pribora za njegu kose i bilježnica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!