Mia Dimšić pomela konkurenciju, među ostalim osvojila Porina za album i pjesmu godine

21.03.2018.

09:13

Autor: T.V./HRT

default error photo
U Splitu su po četvrti puta dodjeljene glazbene nagrade Porin. Mlada i talentirana kantautorica Mia Dimšić pomela je konkurenciju, među ostalim osvojila je Porine za album i pjesmu godine.
U Splitu su po četvrti puta dodjeljene glazbene nagrade Porin. Mlada i talentirana kantautorica Mia Dimšić pomela je konkurenciju, među ostalim osvojila je Porine za album i pjesmu godine. Večerašnja dodjela završila je posvetom jednom od dobitnika Porina za životno djelo - legendarnom Oliveru Dragojeviću.

Dobitnici Porina u najvažnijim kategorijama su:

Album godine je 'Život nije siv' kantautorice Mie Dimšić

Pjesma godine je skladba 'Bezimeni' koju izvodi i autorski potpisuje Mia Dimšić.

Porina za Najbolju žensku vokalnu izvedbu osvojila je Josipa Lisac za pjesmu 'Tebi putujem'.

U kategoriji Najbolja vokalna suradnja Porina su osvojili Željko Bebek i Oliver Dragojević za pjesmu 'Ako voliš ovu ženu'.

'12. glazbeni festival šokačke pisme Županja 2017. - razni izvođači' je Najbolji album tamburaške glazbe.

Novi izvođač godine je Fluentes

U kategoriji Najbolja izvedba klasične glazbe Porin je osvojio Pavao Mašić s albumom 'Johann Sebastian Bach: Umijeće fuge'.

'Krava na orehu' sastava Cinkuši je Najbolji album folklorne i etno glazbe.

Najbolji album rock glazbe je 'Simbol za sunce' benda Mayales.

U kategoriji Najbolji album zabavne glazbe Porin je osvojio album 'Ono nešto naše' Željka Bebeka.

Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije imaju Najbolji album jazz glazbe - 'Chui ovu glazbu'.

Najbolji album klapske glazbe je '51. Festival Dalmatinskih klapa Omiš 2017. - nove skladbe', razni izvođači.

Ovogodišnji dobitnici Porina za životno djelo su legenda glazbene scene Oliver Dragojević, autor i književnik Jakša Fiamengo te pijanistica Pavica Gvozdić.

Uoči televizijskog prijenosa glazbene nagrade Porin u splitskoj Spaladium Areni dodijeljene su statue u 23 kategorije - Mia Dimšić i suradnici dobili četiri Porina.

Na završnoj večeri nastupila su neka od najvećih imena hrvatske glazbene scene: Boris Štok, Chui, Detour, Fluentes, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Josipa Lisac, klape Dišpet, Sinj, Bunari..., Massimo, Mayales, Mia Dimšić, Mile Kekin, izvođači iz mjuzikla Naša bila štorija (Goran Karan, Giuliano…), Natali Dizdar, Nina Badrić, Papandopulo kvartet, Parni Valjak, Pavao Mašić, Psihomodo Pop, Tamburaški sastav Dike, Tamburaški sastav Šokci, Tony Cetinski i Željko Bebek. Prestižne statue nagrađenima uručile su mnoge osobe iz javnog i društvenog života.

Voditelji ovogodišnjeg Porina bili su Iva Šulentić i Ivan Vukušić. Redatelj Porina je kazališni i filmski redatelj Mario Kovač, a za scenografiju je zaslužan Miroslav Hrg.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!