Milijarder Branson gradi najluksuzniji hotel na Sredozemlju

16.11.2021.

09:04

Autor: V.K./HRT/Hina

Richard Branson

Richard Branson

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Milijarder, biznismen i obožavatelj Mallorce, Richard Branson počeo je graditi raskošan hotel na tom španjolskom otoku popularnom među turistima duboka džepa.


Nakon što je ovaj britanski milijarder, vlasnik kompanije Virgin, deset godina imao problema s vlastima Mallorce, građenje hotela napokon je krenulo.

Luksuzan hotel s 29 soba niknut će na mjestu vile Son Bunyola na zapadnome dijelu otoka, a lokalni mediji javljaju da je vila već nekoliko dana okružena skelama i zaštitnom trakom.

Branson još od djetinjstva posjećuje otok Mallorcu i već je prije par godina rekao da ondje želi sagraditi najbolji hotel u svijetu. Kasnije je opis promijenio u "najluksuzniji hotel na Mediteranu".

Branson je imanje Son Bunyola, koje se prostire na 300 hektara kupio još 1994. godine, ali ga je prodao 2002. jer mu vlada nije htjela izdati građevinske dozvole.

No bogati poduzetnik nije odustao nego je imanje ponovno kupio 2015. za 15 milijuna eura.

Posljednju dozvolu potrebnu za gradnju vlada mu je odobrila tek početkom ovog ljeta.

No Branson se mora pridržavati strogih pravila te ne smije proširiti hotel izvan dopuštenih gabarita, a gradnja se mora prekinuti za vrijeme sezone parenja ptica, između veljače i lipnja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!