Zagrepčanin otvorio pitanje za pola milijuna kuna!

11.03.2021.

21:04

Autor: I. B./HRT

Tomislav Horvatić

Tomislav Horvatić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / kviz

Ovo su nastupi koji se pamte!, oduševljeno je rekao Tarik nakon što je odustajanjem na pitanju za 500.000 kuna Tomislav Horvatić vrući stolac prepustio sljedećoj natjecateljici. I doista, njegov će večerašnji kvizaški pohod nesumljivo biti upisan u povijest popularnoga "Milijunaša". Ovotjedni HRT-ov game-show Tomislav je otvorio 10. pitanjem za 32.000 kuna sa svim džokerima na raspolaganu. Znanje, razboritost, promišljanje, pomoć znalca Ivana, ali i sreća, bile su odlike njegova puta do pitanja za 125.000 kuna. Zatim je, poput surfera koji dočeka onaj "pravi" val, Tomislav uhvatio svoj - val hrabrosti, na kojemu je stigao sve do pitanja za pola milijuna kuna.

Za iznos od 500.000 kuna tražilo se ime supruge hrvatskoga kneza Branimira, a ponuđena su bila imena Domaslava, Maruša, Jelena i Ventescela. Zagrepčana iz Botinca "vukla" je Maruša, no bez daljnje namjere upuštanja u rizik njegov konačan odgovor ipak je bio: "Odustajem!".

Prvoga džokera, znalce, zamolio je za pomoć na glazbenom pitanju za prelazak drugoga praga. Javio se Ivan Jurić rekavši da je Bob Dylan snimio prvi dvostruki studijski rock-album "Blonde on Blonde" (a ne Bruce Springsteen, grupa The Beatles ili sastav The Rollling Stones).

Za dvostruko viši iznos Tomislava je dočekalo pitanje o finalu prvoga nogometnog EP-a. Jesu li ga igrali ČSSR i SFRJ, SFRJ i SSSR, SSSR i DDR ili pak DDR i ČSSR?

Ustvrdio je kako je EP osvojio SSSR te da mu džoker "pola-pola" vjerojatno i neće biti od prevelike pomoći pa je zaključno odgovorio da su finalnu utakmicu odigrale reprezentacije SFRJ-a i SSSR-a.

Ostaše dva džokera, ali ostaše za neka bolja vremena. Odgovor je točan! Bravo, mladiću! Čudno mi je da ste prelomili bez džokera.

Tarik

Galerija
Tomislav Horvatić, Foto: Tko želi biti milijunaš?/kviz
Tomislav Horvatić , Foto: Tko želi biti milijunaš?/kviz

Riječ je o finalu odigranom u ljeto 1960. godine na pariškom stadionu Park prinčeva. Sovjetski savez je nakon produžetaka bio uspješniji od Jugoslavije te rezultatom 2-1 postao prva momčad koja je osvojila titulu pobjednika nogometnih nacionalnih reprezentacija u Europi.

Planira li NASA u sklopu svemirskog programa Ares, Athena, Aphrodite ili Artemis vratiti čovjeka na Mjesec do 2024., trebalo je znati/pogoditi za iznos od 125.000 kuna. Tomislav je odlučio pozvati džokera za kojega je rekao da je dosta potkovan u tom području. On mu je, pak, istaknuo kako sa sigurnošću od oko 70-ak posto može reći da je naziv programa Artemis.

Na sudjelovanje u "Milijunašu" čekao je dugo, naglasio je potom Tomislav dodavši i da u zadnjoj ili predzadnjoj emisiji davne 2010. godine nije bio uspješan u igri "Najbrži prst" te da će se zato večeras igrati i kockati. Poslušat će džokera, odlučio je.

Džoker "pola-pola" ako sada ide sa mnom doma - neka ide!

Tomislav

Tomislav Horvatić

Tomislav Horvatić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / kviz

No, natjecatelj nije pogriješio!

Program američke svemirske agencije dobio je naziv Artemis po Apolonovoj blizanki Artemidi, a drugi je razlog odabira imena i taj što će u sklopu programa na Mjesec sletjeti i prva žena koja će koračati po lunarnoj površini.

Koliko je satova na slici Salvadora Dalíja "Postojanost pamćenja", glasilo je pitanje za 250.000 kuna. Natjecatelj je iskoristio posljednjega džokera čijim su suženim izborom ostali ponuđeni odgovori tri i četiri, dok je prethodno eliminirao dva i pet. Ponovno je uslijedio trenutak velike hrabrosti i riskiranja.

- C) četiri, moj konačni odgovor, odlučno je rekao. I, bio je u pravu!

Čuvši pitanje za pola milijuna kuna istaknuo je kako mu je večeras proživljena količina stresa bila sasvim dovoljna. Usto, naglasio je i da bi, uz daljnje grijanje stolca nasuprot Tarikova, odabrao ime Maruša. Za mišljene upitan znalac Ivan, koji je iskoristio priliku čestitati Tomislavu na izvrsnoj igri pritom ne krijući oduševljenje što je na neki svoj način mogao pridonijeti ovoj emisiji za povijest, rekao je kratko – Maruša je točan odgovor.


Galerija
Tomislav Horvatić , Foto: Tko želi biti milijunaš?/kviz
Tomislav Horvatić, Foto: Tko želi biti milijunaš?/kviz

Tomislav je uz zasluženi pljesak prisutnih stolac zatim prepustio Ani Kolobarić.

Ana, koja je rodom iz BiH, a u hrvatskoj metropoli živi od 1992. godine, do kraja ovotjedna izdanja kviza osvojila je 32.000 kuna. Na tom je pitanju za prelazak drugoga praga iskoristila džokera "zovi" i onoga "pola-pola", točno odgovorivši kako je oko 23 sata (a ne oko 9, 12 ili 20 sati) Hitchcockov negativac Tony Wendice radi umorstva nazvao svoju suprugu Margot. Sljedećega četvrtka Ana je ponovno s nama.

Ana Kolobarić

Ana Kolobarić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / kviz

Ukoliko niste pogledali večerašnji game-show "Tko želi biti milijunaš?", u kojemu nije manjkalo uzbuđenja, pronađite ga na našoj multimedijskoj platformi HRTi gdje će biti dostupan neko vrijeme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!