Milijunaš: Biste li za 64.000 kn znali odgovor o Čehu, Lehu i Mehu?

26.09.2019.

10:31

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Ukoliko niste pogledali večerašnju emisiju, provjerite svoje znanje, jer ista je dostupna još neko vrijeme na našoj multimedijskoj usluzi HRTi.
Drugu emisiju popularnog povratničkog kviza 'Tko želi biti milijunaš?' otvorila je kroatistica i majka malene djevojčice, Osječanka Katarina Petanjak Škiljić. S lakoćom prešavši prvi prag, zapela je na pitanju za 4000 kuna ne znajući koji su od ponuđenih (ribe, djevice, rakovi i škorpioni) takozvani zemljani horoskopski znakovi.

Iskoristila je joker 'pitaj publiku' i na sreću prihvatila ponuđeni odgovor - djevice. No na 10. pitanju za 32.000 kuna, u kojem se tražila država koja nikada nije imala premijerku, njezin joker 'zovi' bio je vrlo nesiguran. 

Kada joj je dao (krivi) odgovor, natjecateljica je odlučila 'posegnuti' i za posljednjim jokerom 'pola-pola'. Pogodila je i osvojila spomenuti iznos.

Tko je filozofirao s ruskom caricom Katarinom Velikom bilo je sljedeće pitanje za 64.000 kuna. Na njemu je 'pala' jer nije znala da je to bio Denis Diderot i ustupila stolac sljedećem 'najbržem prstu' Frani Ivišiću iz Splita.

Diplomirani inženjer geodezije i otac dvoje djece iskoristio je joker 'zovi' kako bi saznao koji je pjesnik potkraj srpnja 1930. bio dežurni oficir u klaonici crnogorskoga gradića Kolašina.

Ipak, i njegovu je jokeru pitanje za 16.000 kuna očito bilo preteško. Gledatelji HRT-a imali su priliku vidjeti kako je Frane potom uz joker 'pola-pola' naposljetku ponudio točan odgovor. 

Na pitanje koje je slijedilo potražio je pomoć publike, ali je na žalost nije poslušao. Kviz je napustio također s osvojenih 32.000 kuna, zasigurno zauvijek zapamtivši da su Čeh, Leh i Meh živjeli u utvrdama iznad grada Krapine.

Biste li vi znali odgovoriti na pitanja postavljena jokeru 'zovi'? Ukoliko niste pogledali večerašnju emisiju, provjerite svoje znanje, jer ista je dostupna još neko vrijeme na našoj multimedijskoj usluzi HRTi.Sljedeća je na rasporedu u četvrtak 3. listopada na Prvom programu u 20.05.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!