15:33 / 20.06.2020.

Autor: Petar Mikuličin/Regionalni dnevnik/IMS/M.M./HRT

Miris oktana širi se Skradinom

-

-

Foto: - / -

Mještani vjeruje da bi utrka mogla biti zamašnjak ovosezonskog turizma u tom gradiću.
Skradin je, kao i većina turističkih odredišta na Jadranu, tijekom lipnja zjapio prazan. No novu je nadu iznajmljivačima donijela 14. Nagrada grada Skradina - prva automobilistička utrka u Europi nakon pandemije koronavirusa. Zahvaljujući njoj, ovoga su vikenda popunjeni gotovo svi smještajni kapaciteti u tom kraju.

Mještani vjeruje da bi utrka mogla biti zamašnjak ovosezonskog turizma u tom gradiću.

- Nije stvar samo u smještaju, odnosno u eventualnim noćenjima. Stvar je u tome da takve manifestacije generiraju turističku potrošnju u svim našim objektima i svakako da će i ti ljudi bit zadovoljni, kaže direktor TZ grada Skradina Damir Nakić.

Možda zvuči neobično, ali koronavirus pomogao je organizatorima, pa je u Skradin stiglo više od 120 natjecatelja iz 7 europskih zemalja.

Vidjet će Skradinjani okršaj dvaju europskih prvaka iz Italije - Faggiolija i Merlija. Rekord staze Mađara Laszla sutra bi mogao biti nadmašen.

- Vozači koji su došli, vrlo su brzi. Slavio sam u Skradinu mnogo puta, ali s pobjedama je sada gotovo. No, potrudit ću se biti što bolji i uživati u utrci. Priredit ćemo spektakl, rekao je Laszlo Szasz.

Vjeruju u to i ljubitelji brzina i turisti.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!