17:28 / 04.09.2018.

Autor: T.V./D.H./HRT

Mitološka bića Bilogore 'uhvaćena' fotoobjektivom

-

-

Foto: - / -

U šumama Bilogore žive bića koja od davnina čuvaju njezine stanovnike. Vile i Bergmandel, prijatelj Veda, bilogorskih divova, nakratko su se spustili među ljude.
Romi Lovari i bilogorska mitološka bića Vedi bili su modeli na sada već tradicionalnom foto susretu u Maglenči pokraj Bjelovara. Fotografi iz različitih dijelova Hrvatske tako su upoznali i u slici zaustavili ljepote i tajne toga kraja.

U šumama  Bilogore žive bića koja od davnina čuvaju njezine stanovnike. Vile čuvarice i Bergmandel, prijatelj Veda, bilogorskih divova, nakratko su se spustili među ljude.

Prošlost u sadašnjosti ovako će ostati zabilježena i za budućnost. Vrlo je dobra posjećenost, dolaze nam fotografi  iz središnje i Istočne Hrvatske. Nakon fotosusreta objavimo natječaj za najbolju fotografiju i organiziramo nagradnu izložbu, istaknuo je Delimir Hrestak, organizator foto susreta BILO-KLIK..

U Romskoj kući u Maglenči osim fotografske stvorena je  i turistička priča. Fotografi će iz  bilogorskog kraja pronijeti ovjekovječene uspomene diljem Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!