Mjesec glazbe: 'Koga poznaju milenijalci - Štulića ili Cecu?'

02.04.2019.

11:46

Autor: V.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Tijekom travnja HDU u suradnji s udrugom ZAPRAF i portalom Studentski.hr organizira program 'Mjesec glazbe'. Između ostaloga, održat će se Dan prodavaonica ploča i tribina 'Playlista naših mladih'.
Tijekom travnja Hrvatska diskografska unija (HDU) u suradnji s udrugom ZAPRAF i portalom Studentski.hr organizira program 'Mjesec glazbe'. Između ostaloga, održat će se Dan prodavaonica ploča i tribina 'Playlista naših mladih'.

Tim se projektom nastoji približiti domaću glazbu mladima, a kroz suradnju, članovi udruga i portala provest će istraživanje među mladima o njihovim glazbenim navikama i znanju o autorskim i srodnim pravima, a čiji će rezultati biti objavljeni krajem travnja.

U četvrtak, 4. travnja, u 13 sati u Kinu Europa glazbeni znalci razgovarat će na tribini pod nazivom 'Playlista naših mladih' na kojoj će se među ostalim potražiti odgovor na pitanje 'Koga poznaju milenijalci - Štulića ili Cecu?'. Ulazak na tribinu je besplatan i namijenjen svim zainteresiranim ljubiteljima glazbe, stoji u pozivu na tribinu.

U drugome tjednu mjeseca, 13. travnja, najavljuju iz HDS-a, očekuje nas tradicionalni Dan prodavaonica ploča (Record Store Day) koji se ove godine obilježava već dvanaesti put u cijelom svijetu, a s ciljem očuvanja kulture glazbenih dućana. Tim povodom, HDU, kao i prethodnih godina, organizira besplatne nastupe u glazbenim prodavaonicama u Zagrebu i Rijeci te prigodne popuste i specijalna glazbena izdanja kroz čitav tjedan u prodavaonicama u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

Dan prodavaonica ploča podržavaju ambasadori, i to poznati domaći izvođači - Željko Bebek, Franka i Pravila igre s kojima će se njihovi obožavatelji imati prilike kratko upoznati i družiti tijekom Dana prodavaonica ploča.

HDU će organizirati i humanitarni glazbeni kviz u kojemu će sudjelovati poznate osobe domaće glazbene scene, a sredstva prikupljena tom prigodom donirat će se organizaciji koja podupire članove društva lošijeg imovinskog statusa.

Zajedno s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo, HDU će obilježiti i Svjetski dan intelektualnog vlasništva 26. travnja, a kroz cijeli mjesec ljubitelje glazbe očekuju i prigodni nagradni natječaji te druga zanimljiva iznenađenja, poručuju organizatori.

O Mjesecu glazbe u emisiji Dobro jutro, Hrvatska razgovarali smo s predsjednikom Hrvatske diskografske udruge Želimirom Babogredcem, stručnom suradnicom za odnose s javnošću Adelom Juhas, te članovima grupe Pravila igre Ivanom Penezićem i Goranom Beloševićem:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!