Moda 90-ih ponovno aktualna

14.04.2022.

14:56

Autor: Kod nas doma/HRT

Moda 90-ih ponovno aktualna

Moda 90-ih ponovno aktualna

Foto: Kod nas doma / HRT

Ako ste mislili, ili ste se nadali da se 90-te nikada neće vratiti u modu, prevarili ste se, jer evo ih i to u punome sjaju.

- Neonske su nam bile 80-te, pa su se recimo te neonske boje preselile i u modne devedesete. Međutim, u tim periodima su se rodile i neke nove boje - kaže modna savjetnica i stilistica Alma Premerl Zoko.

A osim neona, na tkaninama je i dalje neuništivi životinjski print. Sve moguće životinje ste mogli naći u prirodi, mogli ste nositi na vlastitim haljinama ili tunikama devedesetih. Asociraju na kombinacije koje je imao pokojni Versace, koji je zapravo i prvi stavio takve printeve u fokus.

Traperice se kombiniraju s topićima. Vratili su se i tregeri i 'grunge'.

- Uska majica, dobre tajice ili uske hlače, ili recimo hlače koje imaju džepove s bočnih strana, i velika, predimenzionirana košulja, su na primjer odličan outfit za prijelazno razdoblje - dodaje Alma.

Vratile su se i minice, i malo su se produžile.

- U trendu su zapravo i one minice koje asociraju na školske uniforme. Znamo svi da su nas, junaci Beverly Hilla recimo, uvijek inspirirali kako ćemo se obući. E, kad smo već kod seksi Brendona, sjećate se da je on uvijek nosio traperice? I to su traperice bile onako isprane, i svi smo mi doma pokušavali s varikinom dobiti taj njegov look traperica. E to vam je sad ponovno u trendu - naglašava Premerl Zoko.

Što se tiče obuća, možda i nisu neka ljepota, ali su udobna.

- Ponovno se vraća platforma i to po cijeloj dužini svakog stopala. Isto tako, u fokusu su tenisice koje su s gornje strane začinjene ili nekim jarkim bojama, ili printevima, ili onim neonskim trakama da vas vide svi kad hodate.

Gdje su nam trenirke?

- U 90-im smo nosili šuškave trenirke koje su bile od umjetnih tkanina, a u 2022-oj u fokus ulaze prirodne tkanine i, recimo, malo humanije bih ja rekla, trenirke. Koje naravno svojim dizajnom podsjećaju na modne devedesete - poručuje modna savjetnica i stilistica Alma Premerl Zoko.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!