Modni časopis Elle izbacio krzno iz svih svojih izdanja

02.12.2021.

23:30

Autor: B.A./Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Vera Larina / Shutterstock

Radi promicanja humanije modne industrije životinjsko krzno će nestati iz svih izdanja i platformi modnog časopisa Elle, objavio je list u četvrtak, u skladu s rastućim trendom u sektoru luksuzne mode. 

Elle je prvi veliki list tog tipa u svijetu koji je izbacio krzno ne samo u sadržaju već i u reklamama. 


- Krzno na našim stranicama i u našim digitalnim medijima više nije u skladu ni s našim niti s vrijednostima naših čitatelja, izjavila je Valeria Bessolo Llopiz, potpredsjednica i međunarodna direktorica lista, koji je u vlasništvu francuske tvrtke Lagardre.


Radi se o "promicanju humanije modne industrije", rekla je. 


Od Meksika do Australije, preko Japana ili Sjedinjenih Država, 45 izdanja lista koji ima 33 milijuna čitatelja i 100 milijuna pratitelja mjesečno na svojih 55 digitalnih platformi, obvezalo se izbaciti krzno.


Njih trinaest to već primjenjuje, 20 će krenuti 1. siječnja, a ostali početkom 2023. godine.


Pozdravivši tu odluku, PJ Smith, modni menadžer američkog ogranka nevladine organizacije Human Society International, izjavio je da se "nada da će i drugi modni časopisi krenuti njihovim primjerom". 


- Ova mjera će pokrenuti pozitivnu promjenu u cijeloj modnoj industriji i mogla bi spasiti bezbroj životinja od patnji i okrutne smrti, izjavio je Smith za Chipping Norton.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!