21:36 / 19.12.2021.

Autor: Maroje Vučićević/Dnevnik/B.A./HRT

Mrkomir I. - humorističan pogled na Hrvatsku u srednjem vijeku

Goran Navojec i Ozren Grabarić

Goran Navojec i Ozren Grabarić

Foto: Dnevnik / HRT

Večeras je na HRT-u počela nova humoristična serija Mrkomir I. U 13 epizoda povest će vas na putovanje kroz političke i druge hrvatske srednjovjekovne intrige.

Mrkomir je iznimno častohlepan vladar, ali je naivan i nepismen. Tu na scenu stupa Slavomir.


- On je šef obavještajne službe, on je i peharnik. Sumnjiva osoba, ne znaš ni zapravo točno što je. Uvijek muti i nađe mogućnost da nešto uzme i spremi u džep, kaže glumac Ozren Grabarić.


- Cijela ta priča itekako korespondira s današnjim vremenom i ovdje će se mnogi današnji vladari itekako prepoznati, kaže glumac Goran Navojec.


U seriji nastupa niz naših izvrsnih glumaca - izdvojimo samo Vedrana Mlikotu, Paška Vukasovića i Eciju Ojdanić.


- Predložak je zaista zanimljiv, to nije samo još jedan sitcom. Izvrsno je napisan, izvrsna je ekipa ispred i iza kamere, kaže Ojdanić.


Serija u produkciji Interfilma snimljena je pod redateljskom palicom Igora Šeregija, Alda Tardozzija i Snježane Tribuson.


- Mi se zapravo referiramo, naravno, na današnju političku situaciju i kompariramo je sa srednjovjekovnom, gdje ispada da se ništa značajno u političkoj situaciji nije promijenilo, kaže Tribuson, scenaristica i redateljica.


Kostimirana serija u 13 nastavaka iz pera Ognjena Sviličića i Snježane Tribuson rađena je po uzoru na klasične BBC-jeve humoristične serije, što će uz domaću tematiku zasigurno privući publiku. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!